研究者
J-GLOBAL ID:200901068459785401   更新日: 2020年08月28日

河村 幸雄

カワムラ ユキオ | Kawamura Yukio
所属機関・部署:
職名: 教授
研究分野 (2件): 応用分子細胞生物学 ,  食品科学
研究キーワード (6件): 食品生化学 ,  蛋白質化学 ,  分子細胞生物学 ,  Food Biochemistry ,  Protein Chemistry ,  Molecular Cell Biology
競争的資金等の研究課題 (10件):
  • 2000 - 2005 食品タンパク質由来の生理機能性ペプチドの研究
  • 2000 - 2005 Biologically Active Peptides Derived from Food Proteins
  • 1999 - 食品による生体防御機能の昇進に関する研究
  • 1999 - Enhancement of Self-defense Systems by Food Components
  • 1999 - Enhancement of Self-defense Systems by Food Components
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MISC (65件):
書籍 (1件):
  • Kawamura Y., Ookura T., and Kainuma K., Protein Disulfide Isomerase from Soybean: Isolation, Structure, and Function in Protein folding. in Proly-hydroxylase, Protein Disulfide Isomerase and Other Related Proteins.
    ed by Guzman, Marcel Dekker, New York 1997
Works (2件):
  • 食品中の非栄養性機能物質の解析と体系化に関する研究
    2000 - 2005
  • Study on Non-nutritional and Functional Substance of Food
    2000 - 2003
学歴 (4件):
  • - 1976 京都大学 農芸化学
  • - 1976 京都大学
  • - 1969 京都府立大学
  • - 1969 京都府立大学
学位 (1件):
  • 博士(農学) (京都大学)
経歴 (12件):
  • 2000 - 現在 近畿大学 教授
  • 1999 - 現在 Professor, Dept. of Agriculture, Kinki
  • 1988 - 1999 農水省食品総合研究所 研究室長
  • 1988 - 1999 Head of Protein Science Lab., National Food
  • 1977 - 1987 京都大学食料科学研究所 助手
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所属学会 (11件):
日本分子生物学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本動物細胞工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本生化学会 ,  Japanese Society of Molecular Biology ,  The Japanese Society for Food Science and Technology ,  Japanese Association of Animal Cell Technology ,  Biotechnol. Agrochemistry ,  Japan Society for Bioscience ,  The Japanese Biochemical Society
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