Yui Kawasaki, Sayaka Nagao-Sato, Misa Shimpo, Rie Akamatsu, Yoko Fujiwara. Development and validation of the gratitude for food scale for Japanese adults. Global Health Promotion. 2024
Yui Kawasaki, Sayaka Nagao-Sato, Emi Yoshii, Rie Akamatsu. Sustainable and Healthy Dietary Behaviors which Contribute to Environmental Protection and Health Promotion: Development of Items and Association of Implementation Frequency with Characteristics. The Japanese Journal of Nutrition and Dietetics. 2023. 81. 3. 101-110
大内 実結, 赤松 利恵, 新保 みさ, 小島 唯. 成人における生活習慣病のリスクを高める飲酒量と機能的・伝達的・批判的ヘルスリテラシー-Association of High-risk Alcohol Consumption for Lifestyle Diseases and Functional, Communicative, and Critical Health Literacy. 栄養学雑誌 = The Japanese journal of nutrition and dietetics. 2023. 81. 5. 202-209
Appreciation for food mediates the association of meal-related rituals learned in childhood with avoiding food waste behavior in Japanese adults
(SNEB 54rd Annual Conference 2021)
Differences in preschooler co-eating situations with families depending on the patterns of eating and sleeping times.
(The 32th International Congress of Psychology 2021)
学歴 (3件):
京都大学大学院 医学研究科 社会健康医学系専攻
神戸女学院大学大学院 人間科学研究科 健康科学専攻
同志社女子大学 家政学部 食物学科管理栄養士専攻
学位 (1件):
博士(社会健康医学) (京都大学)
経歴 (3件):
2015/04/01 - 現在 お茶の水女子大学 基幹研究院 自然科学系 教授
2008/04 - 2015/03 お茶の水女子大学 大学院人間文化創成科学研究科 准教授
2004/04 - 2007/03 お茶の水女子大学 生活科学部 専任講師
受賞 (3件):
2021/09 - 特定非営利活動法人 日本栄養改善学会 学会賞
2011/06 - 一般社団法人 日本健康教育学会 奨励賞
2005/09 - 特定非営利活動法人 日本栄養改善学会 奨励賞
所属学会 (8件):
Society for Nutrition Education and Behavior
, 日本健康教育学会
, 日本栄養・食糧学会
, Academy of Nutrition and Dietetics
, 日本公衆衛生学会
, 日本健康心理学会
, 日本栄養改善学会
, 日本栄養士会