Yui Kawasaki, Rie Akamatsu, Yoko Fujiwara, Mika Omori, Masumi Sugawara, Yoko Yamazaki, Satoko Matsumoto, Shigeru Iwakabe, Tetsuyuki Kobayashi. Association of healthy eating literacy and resident status with energy, nutrients, and food consumption among lean and normal-weight female university students. Clinical Nutrition ESPEN. 2022. 51. 419-423
Appreciation for food mediates the association of meal-related rituals learned in childhood with avoiding food waste behavior in Japanese adults
(SNEB 54rd Annual Conference 2021)
Differences in preschooler co-eating situations with families depending on the patterns of eating and sleeping times.
(The 32th International Congress of Psychology 2021)
学歴 (3件):
京都大学大学院 医学研究科 社会健康医学系専攻
神戸女学院大学大学院 人間科学研究科 健康科学専攻
同志社女子大学 家政学部 食物学科管理栄養士専攻
学位 (1件):
博士(社会健康医学) (京都大学)
経歴 (3件):
2015/04/01 - 現在 お茶の水女子大学 基幹研究院 自然科学系 教授
2008/04 - 2015/03 お茶の水女子大学 大学院人間文化創成科学研究科 准教授
2004/04 - 2007/03 お茶の水女子大学 生活科学部 専任講師
受賞 (3件):
2021/09 - 特定非営利活動法人 日本栄養改善学会 学会賞
2011/06 - 一般社団法人 日本健康教育学会 奨励賞
2005/09 - 特定非営利活動法人 日本栄養改善学会 奨励賞
所属学会 (8件):
Society for Nutrition Education and Behavior
, 日本健康教育学会
, 日本栄養・食糧学会
, Academy of Nutrition and Dietetics
, 日本公衆衛生学会
, 日本健康心理学会
, 日本栄養改善学会
, 日本栄養士会