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J-GLOBAL ID:200902226824503397   整理番号:07A1093981

イチゴ果実硬度の非破壊測定に関する基礎的研究(第1報)-果実硬度と細胞壁構成成分の関係-

Non-destructive Measurement of Strawberry Fruit Firmness (Part 1)-Relationship between Strawberry Fruit Firmness and the Cell Wall Constituent Pectin-
著者 (5件):
資料名:
巻: 69  号:ページ: 49-56  発行年: 2007年11月01日 
JST資料番号: G0975A  ISSN: 0285-2543  CODEN: NKIGA  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
抄録/ポイント:
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イチゴ果実は表皮が薄く,果肉が軟弱であるため,果実の硬さが取...
シソーラス用語:
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分類 (2件):
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食品の品質  ,  果実とその加工品 
引用文献 (30件):
  • AIT, 1992. Key Project Research Report (in Japanese), Vol.1, Aomori Advanced Industrial Technology Center, Aomori, 171-191.
  • Bato P. M., Nagata M., Mitarai M., Cao Q., Kitahara T., 2000. Studies on sorting system for strawberry using machine vision (Part 2). Journal of JSAM, 62(1), 100-110.
  • Forni E., Torreggiani D., Battiston P., Polesello A., 1986. Research into Changes of Pectic Substances in Apricots and Peaches Processed by Osmotic Dehydration, Carbohydrate Polymers, 6, 379-393.
  • Inagawa Y., Mochizuki T., 1993. The varietal differences of textural characteristics at different stages of fruit maturity and postharvest period, Journal of the Japanese Society for Horticultural Science, 62(1), 312-313.
  • Inari T., Takeuchi T., 1993. Changes in the content of pectic substances on the ripening of strawberry fruit, Journal of the Japanese Society for Horticultural Science, 62(2), 398-399.
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