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J-GLOBAL ID:200902260670437667   整理番号:08A0675517

粒子結合澱粉合成酵素Iはイネのアミロペクチンの極長単位鎖の生合成を司る

Granule-Bound Starch Synthase I is Responsible for Biosynthesis of Extra-Long Unit Chains of Amylopectin in Rice
著者 (7件):
資料名:
巻: 49  号:ページ: 925-933  発行年: 2008年06月 
JST資料番号: W1897A  ISSN: 0032-0781  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: イギリス (GBR)  言語: 英語 (EN)
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分類 (2件):
分類
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酵素生理  ,  糖質・糖鎖一般 
引用文献 (45件):
  • Baba, T., Yoshii, M.and Kainuma, K.(1987) Acceptor molecule of granular-bound starch synthase from sweet-potato roots.Starch/Stärke.39: 52-56.
  • Blennow, A., Bay-Smidt, A.M.and Bauer, R.(2001) Amylopectin aggregation as a function of starch phosphate content studied by size exclusion chromatography and on-line refractive index and light scattering.Int.J.Biol.Macromol.28: 409-420.
  • Cai, X. L., Wang, Z. Y., Xing, Y. Y., Zhang, J.L.and Hong, M. M.(1998) Aberrant splicing of intron 1 leads to the heterogeneous 5’ UTR and decreased expression of waxy gene in rice cultivars of intermediate amylose content.Plant J.14: 459-465.
  • Denyer, K., Clarke, B., Hylton, C., Tatge, H.and Smith, A. M.(1996) The elongation of amylose and amylopectin chains in isolated starch granules.Plant J.10: 1135-1143.
  • Denyer, K., Johnson, P., Zeeman, S.and Smith, A.(2001) The control of amylose synthesis.J.Plant Physiol.158: 479-487.
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