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J-GLOBAL ID:201502222938714780   整理番号:15A0355614

乾燥カツオだし:野生型及びT1R1ノックアウトマウスにおける条件付け味覚嫌悪手法を用いて評価して味質

Dried Bonito Dashi: Taste Qualities Evaluated Using Conditioned Taste Aversion Methods in Wild-Type and T1R1 Knockout Mice
著者 (2件):
資料名:
巻: 40  号:ページ: 125-140  発行年: 2015年02月 
JST資料番号: W0815A  ISSN: 0379-864X  CODEN: CHSED8  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: イギリス (GBR)  言語: 英語 (EN)
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乾燥カツオだしの味質を5つの基本味及びアミノ酸と比較した。味...
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引用文献 (72件):
  • Ackroff K, Kondoh T, Sclafani A. 2014. Dried bonito dashi: a preferred fish broth without postoral reward actions in mice. Chem Senses. 39:159-166.
  • Ackroff K, Weintraub R, Sclafani A. 2012. MSG intake and preference in mice are influenced by prior testing experience. Physiol Behav. 107:207-217.
  • Arai T, Ohkuri T, Yasumatsu K, Kaga T, Ninomiya Y. 2010. The role of transient receptor potential vanilloid-1 on neural responses to acids by the chorda tympani, glossopharyngeal and superior laryngeal nerves in mice. Neuroscience. 165:1476-1489.
  • Bachmanov AA, Beauchamp GK. 2008. Amino acid and carbohydrate preferences in C57BL/6ByJ and 129P3/J mice. Physiol Behav. 93:37-43.
  • Bachmanov AA, Tordoff MG, Beauchamp GK. 2000. Intake of umami-tasting solutions by mice: a genetic analysis. J Nutr. 130:935S-941S.
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