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J-GLOBAL ID:201602235574414441   整理番号:16A1272044

ぶどう酒醸造由来の破砕ブドウの残留物からの光照射水抽出物の殺菌作用

Bactericidal Action of Photo-Irradiated Aqueous Extracts from the Residue of Crushed Grapes from Winemaking
著者 (8件):
資料名:
巻: 21  号:ページ: 113-121(J-STAGE)  発行年: 2016年 
JST資料番号: L3233A  ISSN: 1342-4815  CODEN: BISCFY  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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分類 (3件):
分類
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ぶどう酒  ,  微生物に対する影響  ,  抗細菌薬の基礎研究 
引用文献 (21件):
  • Arakawa, H., Maeda, M., Okubo, S. and Shimamura, T. (2004) Role of hydrogen peroxide in bactericidal action of catechin. Biol. Pharm. Bull., 27, 277-281.
  • Britigan, B. E., Rosen, G. M., Chai, Y., and Cohen, M. S. (1986) Do human neutrophils make hydroxyl radical? Determination of free radicals generated by human neutrophils activated with a soluble or particulate stimulus using electron paramagnetic resonance spectrometry. J. Biol. Chem., 261, 4426-4431.
  • Buettner, G. R. (1987) Spin trapping: ESR parameters of spin adducts. Free Radic. Biol. Med., 3, 259-303.
  • Dorfman, L. M., and Adams, G. E. (1973) Reactivity of the hydroxyl radical in aqueous solutions, pp.1-59, Springfield, VA: Natl. Bur. Stand., (NSRDS-NBS no. 46).
  • Flamini, R., De Rosso, M., and Bavaresco, L. (2015) Study of Grape Polyphenols by Liquid Chromatography-High-Resolution Mass Spectrometry (UHPLC/QTOF) and Suspect Screening Analysis. J. Anal. Methods Chem., 2015, 350259.
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