研究者
J-GLOBAL ID:201801019292044942   更新日: 2020年09月02日

近藤 位旨

コンドウ タカシ | Kondo Takashi
所属機関・部署:
職名: 研究員
研究分野 (1件): 応用生物化学
研究キーワード (2件): 食物繊維 ,  栄養
論文 (11件):
  • Yuko Tousen, Ryota Ichimaru, Takashi Kondo, Masaki Inada, Chisato Miyaura, Yoshiko Ishimi. The Combination of Soy Isoflavones and Resveratrol Preserve Bone Mineral Density in Hindlimb-Unloaded Mice. Nutrients. 2020. 12. 7
  • Takashi Kondo, Yoshiko Ishimi, Jun Takebayashi, Yuko Tousen. Assessment of safety and efficacy of pine bark extract in normal and ovariectomized mice. Journal of food science. 2020. 85. 6. 1956-1962
  • Shingo Hino, Takayasu Mizushima, Katsunori Kaneko, Erika Kawai, Takashi Kondo, Tomomi Genda, Takahiro Yamada, Koji Hase, Naomichi Nishimura, Tatsuya Morita. Mucin-Derived O-Glycans Act as Endogenous Fiber and Sustain Mucosal Immune Homeostasis via Short-Chain Fatty Acid Production in Rat Cecum. The Journal of nutrition. 2020
  • Yoshihiko Komuro, Takashi Kondo, Shingo Hino, Tatsuya Morita, Naomichi Nishimura. Oral intake of slowly digestible α-glucan, isomaltodextrin, stimulates glucagon-like peptide-1 secretion in the small intestine of rats. The British journal of nutrition. 2020. 123. 6. 619-626
  • Yuko Tousen, Jun Takebayashi, Takashi Kondo, Hiroyuki Fuchino, Noriaki Kawano, Takayuki Inui, Kayo Yoshimatsu, Nobuo Kawahara, Yoshiko Ishimi. Safety and Efficacy Assessment of Isoflavones from Pueraria (Kudzu) Flower Extract in Ovariectomised Mice: A Comparison with Soy Isoflavones. International journal of molecular sciences. 2019. 20. 12
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MISC (11件):
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特許 (1件):
学位 (1件):
  • 博士(農学) (静岡大学)
経歴 (2件):
  • 2018/06 - 現在 国立研究開発法人医薬基盤・健康・栄養研究所 研究員
  • 2018/04 - 2018/05 静岡大学 学術研究員
所属学会 (4件):
日本農芸化学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本食物繊維学会
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