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J-GLOBAL ID:201902285580568018   整理番号:19A0615284

次亜塩素酸水によるカットキャベツの洗浄における有効塩素の消費に関する基礎的検証

Reduction of Available Chlorine Concentration in Hypochlorite Acid Solution During Washing Process of Freshly Cut Cabbage
著者 (4件):
資料名:
巻: 31  号:ページ: 23-28(J-STAGE)  発行年: 2019年 
JST資料番号: L1390A  ISSN: 1347-0485  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
抄録/ポイント:
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分類 (3件):
分類
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食品衛生一般  ,  野菜とその加工品  ,  抗細菌薬の基礎研究 
引用文献 (13件):
  • Brazis, A. R., Leslie, J. E., Kabler, P. W. and Woodward, R. L., 1958: The inactivation of spores of Bacillus globigii and Bacillus anthracis by free available chlorine. Appl. Microbiol., 6, 338-342.
  • Death, J. E. and Coates, D., 1979: Effect of pH on sporicidal and microbicidal activity of buffered mixtures of alcohol and sodium hypochlorite. J. Clin. Pathol., 32, 148-153.
  • Food Safety Commission of Japan: Document on hypochlorous acid water. <i>http://www.fsc.go.jp/fsciis/attachedFile/download?retrievalId=kai20050930te1&fileId=103</i>, \nAccessed 26 November 2018. (食品安全委員会 : 次亜塩素酸水に関する資料概要A. <i>http://www.fsc.go.jp/fsciis/attachedFile/download?retrievalId=kai20050930te1&fileId=103</i>, 2018 年 11 月 26 日アクセス可能)
  • Fukuzaki, S., 2006: Mechanism of actions of sodium hypochlorite in cleaning disinfection processes. Biocontrol Sci., 11, 147-157.
  • Fukuzaki, S., 2010: Theoretical effect and practical effect of sodium hypochlorite for washing and disinfecting operation. Prepared Food Technol., 16, 1-14. (福﨑智司,2010: 次亜塩素酸ナトリウムを用いた洗浄・殺菌操作の理論と実際.調理食品と技術.16,1-14)
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