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J-GLOBAL ID:202302214897659675   整理番号:23A1962199

大豆由来難消化性ペプチドが腸内常在菌によるポリアミン産生に及ぼす影響の解析

Analysis of the Effect of Soybean-derived Indigestible Peptides on Polyamine Production by Gut Indigenous Bacteria
著者 (1件):
資料名:
巻: 25  ページ: 87-92  発行年: 2023年06月 
JST資料番号: L0927B  ISSN: 1344-4050  CODEN: DTKEFV  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
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ポリアミン(プトレッシン,スペルミジン,スペルミン)は炭化水...
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分類 (4件):
分類
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食品蛋白質  ,  消化器の基礎医学  ,  代謝と栄養  ,  野菜とその加工品 
引用文献 (8件):
  • S. Kurihara (2021): The importance of genetic research on the dominant species of human intestinal indigenous microbiota. Biosci Microbiota Food Health, 40, 19-26.
  • G. R. Gibson, R. Hutkins, M. E. Sanders, S. L. Prescott, R. A. Reimer, S. J. Salminen, K. Scott, C. Stanton, K. S. Swanson, P. D. Cani, K. Verbeke and G. Reid (2017): Expert consensus document: The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics (ISAPP) consensus statement on the definition and scope of prebiotics. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 14, 491-502.
  • K. Igarashi and K. Kashiwagi (2000): Polyamines: mysterious modulators of cellular functions. Biochem Biophys Res Commun, 271, 559-564.
  • R. Hirano, H. Shirasawa and S. Kurihara (2021): Health-promoting effects of dietary polyamines. Med Sci (Basel), 9.
  • R. Kibe, S. Kurihara, Y. Sakai, H. Suzuki, T. Ooga, E. Sawaki, K. Muramatsu, A. Nakamura, A. Yamashita, Y. Kitada, M. Kakeyama, Y. Benno and M. Matsumoto (2014): Upregulation of colonic luminal polyamines produced by intestinal microbiota delays senescence in mice. Sci Rep, 4, 4548.
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