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J-GLOBAL ID:200901005560049609   Update date: Oct. 08, 2024

MURAKAMI Ayumi

ムラカミ アユミ | MURAKAMI Ayumi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (2): Nutrition and health science ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): Salivary cortisol level, Diet, Circadian Rhythm, Preschool Children, Children ,  Salivary cortisol level, Circadian Rhythm, Preschool Children, Children ,  食品栄養学 ,  Dietary life ,  Nutrition
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2014 - 2016 幼児における唾液コルチゾールの概日リズム形成に影響する生活環境因子の解明
  • 2013 - 2014 福井県特産農作物に関する調査
  • 2002 - 2004 Nutirition component and methods for low salt rice-bran-fermented mackere
  • 2004 - 食育に関する調査研究
  • 2004 - Studies of 'Dietary life education'
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Papers (40):
  • Ayumi Murakami, Mikako Kishimoto. Influence of Refrain from Going Out during the COVID-19 Pandemic on University Students' Eating Behavior. Memoirs of the Faculty of Education, Humanities and Social Sciences University of Fuku. 2024. 8. 167-177
  • Ayumi Murakami, Mikako Kishimoto. The Evaluation of the Class Practice of “Menu Planning that Incorporates Seasonal Food” on University Students. Memoirs of the Faculty of Education, Humanities and Social Sciences University of Fuku. 2023. 7. 233-240
  • MURAKAMI, Ayumi, HIROKI, Suzuka, HATTA, Reiko. The evaluation of the class of home economics to which a cooking experiment was introduced on a Junior high school. Memoirs of the Faculty of Education, Humanities and Social Sciences University of Fukui. 2021. 5. 237-249
  • 村上亜由美 竹内恵子 岸本三香子. 幼児における残食頻度栄養摂取状況及び唾液コルチゾール濃度の概日リズム. 福井大学教育・人文科学部門紀要. 2020. 4. 287-296
  • Ayumi MURAKAMI, Keiko TAKEUCHI, Saori MATSUMIYA, Mikako KISHIMOTO. Difference of nutritional intake and food groups' intake by circadian rhythm of salivary cortisol level in preschool children. 福井大学教育・人文社会系部門紀要. 2017. 1. 281-289
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MISC (35):
Lectures and oral presentations  (47):
  • 幼児を対象とした朝食のたんぱく質摂取が生活習慣に及ぼす影響
    (第70回日本栄養改善学会学術総会 2023)
  • コロナ禍における外出自粛による大学生の食事行動への影響
    (第70回日本栄養改善学会学術総会 2023)
  • 大学生を対象にした「旬の食材を取り入れた献立作成」の授業実践の評価
    (第69回日本栄養改善学会学術総会 2022)
  • 幼児を対象とした食介入支援による生活習慣の変化
    (第69回日本栄養改善学会学術総会 2022)
  • 幼児の望ましい生活習慣と腸内細菌群構成群
    (第68回日本栄養改善学会学術総会 2021)
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Works (4):
  • エゴマおよびウメなど福井県産特産農作物を用いた機能性食品の開発に関する研究
    2014 - 2015
  • 幼児における唾液コルチゾールの概日リズム形成に影響する生活環境因子の解明, 基盤研究(C)(一般)
    2014 -
  • マサバ糠漬け「へしこ」の低塩化による栄養成分の変化, 若手研究(B)
    2004 -
  • マサバ糠漬け「へしこ」の低塩化による栄養成分の変化, 若手研究B
    2003 -
Education (3):
  • - 1997 Mukogawa Women's University Graduate School, Division of Home Economics 食物学専攻
  • - 1991 Kobe University Graduate School, Division of Education 家政教育専攻
  • - 1989 Kobe University 教育学部 中等家政科
Work history (5):
  • 2007/04 - 福井大学 准教授
  • 2000/04 - 2007/03 福井大学 助教授
  • 2000/04 - 福井大学 助教授
  • 1999/04 - 2000/03 甲子園短期大学 講師
  • 1997/04 - 1999/03 武庫川女子大学 助手
Committee career (1):
  • 2011 - 日本小児保健協会 一般会員
Association Membership(s) (6):
日本小児保健協会 ,  日本調理科学会 ,  日本脂質栄養学会 ,  日本家政学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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