Rchr
J-GLOBAL ID:200901041153648960   Update date: Aug. 30, 2020

Sawamura Masayoshi

サワムラ マサヨシ | Sawamura Masayoshi
Homepage URL  (1): http://wwwagr.cc.kochi-u.ac.jp/Departments/bioresources-science/utilization/index.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (6): 食品化学 ,  フレーバー化学 ,  生物資源利用化学 ,  Food Chemistry ,  Flavour Chemistry ,  Applied Chemistry of Bioresources
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2006 - 2008 柚子搾汁後残滓のエココンシャスな精油抽出・処理技術の開発
  • 2006 - 2008 Development of eco-conscious technology for essential oil extraction from and treatment of Yuzu peel waste
  • 2000 - 農産食品の産地特性分析法に関する研究
  • 2000 - Food chmeical study on Muroto deep seawater
  • 2000 - Study on the analysis of the properties of agricultural products from different production areas
Show all
MISC (236):
Patents (2):
  • 精油抽出方法
  • Extraction technology of essential oil
Books (19):
  • ユズの香り -柚子は日本が世界に誇れる柑橘-
    フレグランスジャーナル社 2008 ISBN:9784894791473
  • ユズ酒の薬効で、コレステロール値が低下し、血圧が下がる.「血圧がムリなく下がる100のコツ」
    主婦の友社 2008 ISBN:9784072609651
  • Yuzu aroma
    Fragrance Journal Co. 2008 ISBN:9784894791473
  • Recent studies on citrus essential oils from East Asia
    Har Krishan Bhalla & Sons 2007 ISBN:9788190577106
  • Recent studies on citrus essential oils from East Asia
    Har Krishan Bhalla & Sons 2007 ISBN:9788190577106
more...
Lectures and oral presentations  (36):
  • カンキツ類のフレーバー研究
    (日本農芸化学会中四国支部第23回講演会,特別講演,高知大学物部キャンパス 2009)
  • Flavor research on citrus fruits
    (23th Conference of Chugoku and Shikoku Branch, Nippon Nogeikagakukai, Kochi 2009)
  • ベトナム産ライム精油に含まれるモノテルペノイドのエナンチオマー分析
    (第52回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会、東洋大学板倉キャンパス 2008)
  • 超音波印加による果実精油蒸留性能の向上に関する研究
    (日本混相流学会年会講演会、会津 2008)
  • ユズ(Citrus junos)精油の匂い刺激によるラット褐色脂肪交感神経活動および白色脂肪交感神経活動に与える影響
    (日本薬学会第128年会,パシフィコ横浜,横浜 2008)
more...
Works (14):
  • 馬路村における果皮成分増量技術を活用した柚子果汁品の研究開発
    2007 - 2008
  • Development of Umaji yuzu juice products enriched by peel constituents
    2007 - 2008
  • 柚子搾汁後残滓のエココンシャスな精油抽出・処理技術の開発
    2006 - 2008
  • Development of eco-conscious technology for essential oil extraction from and treatment of yuzu peel waste
    2006 - 2008
  • 地域農産物の有効利用に関する研究
    2006 - 2007
more...
Education (4):
  • - 1970 Kyushu University
  • - 1970 Kyushu University
  • - 1968 Kochi University
  • - 1968 Kochi University
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (Kyushu University)
  • Master of Agriculture (Kyushu University)
Work history (7):
  • 1978 - 1992 Kochi University
  • 1978 - 1992 Kochi University, Associate professor
  • 1992 - - 高知大学 教授
  • 1992 - - Kochi University, Professor
  • 1972 - 1978 Kyushu University
Show all
Committee career (4):
  • 2005 - 2007 日本農芸化学会 中四国支部評議員, 全国評議員
  • 2001 - 2003 日本食品科学工学会 評議員
  • 2003 - 高知県食品衛生管理認証制度審査委員会(2003年~)
  • 2001 - 高知県食品衛生協会理事(2001年~)
Awards (2):
  • 1976 - 逸見賞
  • 1976 - Henmi award
Association Membership(s) (8):
アメリカ化学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  American Chemical Society ,  Japanese Society for Food Science and Technology ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page