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J-GLOBAL ID:200901050052328590
Update date: Sep. 12, 2022
森下 敏子
モリシタ トシコ | 森下 敏子
Affiliation and department:
Kobe Women's Junior College Food and Nutritional Science, Cookery science
About Kobe Women's Junior College Food and Nutritional Science, Cookery science
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Detailed information
Job title:
Professor
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (2):
調理科学
, Cookery science
Research theme for competitive and other funds (9):
1985 - 2000 カンキツ類の苦味成分に関する調理科学的研究
2000 - 健康教育「禁煙教育」
1996 - 環境にやさしい食材の利用-「ケナフ」の老年期の食事への利用
環境にやさしい食材の利用ーローゼルの食事への利用ー
環境にやさしい食材の利用ーローゼルの食事への応用 ー
Utilization of roselle Leaves to the Daily Meals
Healthy Education「Education of No-Smoking」
Utilization of Dried Kenaf Leaves to the Daily Meals for the Aged
Culinary Scientific Studies on the Bitterness of Citrus Fruits
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MISC (42):
魚肉の硬さと食味に及ぼすレモン果汁と食酢の効果. 日本調理科学会誌. 2003. 36(4), 382-402
ケナフ乾燥粉末の食名への利用(2)-ケナフ葉処理方法の検討-. 日本食生活学会法. 2001. 12(2), 154-159
揚げ物におけるレモン(C. Limon)果汁の効果. 食生活研究. 2001. 22(1), 19-22
江戸期におけるみりんの料理への応用. 日本調理科学会法. 2001. 34(1), 25-39
大江 隆子, 片寄 眞木子, 細見 和子, 森下 敏子, 入江 一恵, 大島 英子, 川原崎 淑子, 小西 春江, 長谷川 禎子, 樋上 純子, et al. 江戸期におけるみりんの料理への応用. 日本調理科学会誌. 2001. 34. 1. 25-39
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Books (10):
調理学実習 応用編
2002
調理学実習 基礎編
三宅印刷 2002
栄養科学シリーズNEXT調理学
講談社サイエンティフィク 2000
フローチャートによる調理科学実験・実習
医歯薬出版 1999
ニューライフ「調理学」
建帛社 1998
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Professional career (2):
学術博士 (奈良女子大学)
家政学修士 (奈良女子大学)
Committee career (4):
2003 - 日本栄養改善学会 近畿支部幹事
1997 - 日本食生活学会 評議委員
1990 - 日本調理学会 近畿支部 評議委員
日本家政学会 関西支部 兵庫地区幹事
Association Membership(s) (6):
日本栄養・食糧学会
, 日本栄養改善学会
, 日本食生活学会
, 日本調理学会
, 日本家政学会
, 日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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