Rchr
J-GLOBAL ID:200901050258242330
Update date: Sep. 13, 2022
Kobayashi Shoichi
コバヤシ ショウイチ | Kobayashi Shoichi
Affiliation and department:
旧所属 岩手大学 農学部 農業生命科学科
About 旧所属 岩手大学 農学部 農業生命科学科
Search "旧所属 岩手大学 農学部 農業生命科学科"
Job title:
教授
Research field (3):
Food sciences
, Bioorganic chemistry
, Applied biochemistry
Research keywords (6):
生物活性物質
, 機能性食品
, 酵素化学
, Biologically Active Substances
, Biofunctional Foods
, Enzyme Chemistry
Research theme for competitive and other funds (4):
糖質の(]G0048[)度利用
新規糖質の生産とその利用
Research on Utilization of Carbohydrates
Production and Application of Novel Saccharides
MISC (18):
小林 昭一, 桶本 尚, 原 耕三, 橋本 仁, 山里 一英. シュードモナス・サッカロフィラの新規マルトテトラオース生成酵素の調製と性質. 澱粉科学. 1991. 38. 1. 27-36
KOBAYASHI S, NAKASHIMA K. ジマルトシルおよびジグルコシル-α-サイクロデキストリンへのサイクロデキストリングルカノトランスフェラーゼの作用. 炭水化物化学誌. 1991. 10. 4. 701-709
KOBAYASHI S. Preparation and Some Properties of a novel Maltotetraose-forming Enzyme of ┣DBPseudomonas(/)-┫DB ┣DBsaccharophila(/)-┫DB. Denpun Kagaku. 1991. 38. 1. 27-36
Shoichi Kobayashi, Kohichi Nakashima. Action of cyclodextrin glucanotransferase on dimaltosyl- ani diglucosyl- α -cyclodextrins1. Journal of Carbohydrate Chemistry. 1991. 10. 4. 701-709
ある種シュードモナス属の新規マルトペンタオース生成酵素の調製と性質. 農芸化学会誌. 1990. 54. 147-156
more...
Patents (11):
ガム質澱粉、およびその製造方法
キチン分解酵素産生菌、該酵素の製造方法および該酵素を用いたキチン分解物の製造方法
分岐オリゴ糖を多量に含むシラップの製造方法
分岐サイクロデキストリンの製造方法
サイクロデキストリンの製造方法
more...
Education (2):
- 1969 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Agriculture
- 1969 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Arts
Professional career (1):
Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
Work history (3):
1970 - 1999 農水省食品総合研究所 研究員
1970 - 1999 Research Scientist, National Food Research Institute,
Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries
Awards (3):
1992 - 日本澱粉学会賞
1986 - 科学技術庁研究功績賞
1975 - 日本澱粉学会奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本食品科学工学会
, シクロデキストリン学会
, 日本糖質学会
, 日本応用糖質科学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM