Rchr
J-GLOBAL ID:200901050258242330   Update date: Sep. 13, 2022

Kobayashi Shoichi

コバヤシ ショウイチ | Kobayashi Shoichi
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (3): Food sciences ,  Bioorganic chemistry ,  Applied biochemistry
Research keywords  (6): 生物活性物質 ,  機能性食品 ,  酵素化学 ,  Biologically Active Substances ,  Biofunctional Foods ,  Enzyme Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 糖質の(]G0048[)度利用
  • 新規糖質の生産とその利用
  • Research on Utilization of Carbohydrates
  • Production and Application of Novel Saccharides
MISC (18):
Patents (11):
  • ガム質澱粉、およびその製造方法
  • キチン分解酵素産生菌、該酵素の製造方法および該酵素を用いたキチン分解物の製造方法
  • 分岐オリゴ糖を多量に含むシラップの製造方法
  • 分岐サイクロデキストリンの製造方法
  • サイクロデキストリンの製造方法
more...
Education (2):
  • - 1969 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Agriculture
  • - 1969 Tokyo University of Agriculture and Technology Faculty of Arts
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
Work history (3):
  • 1970 - 1999 農水省食品総合研究所 研究員
  • 1970 - 1999 Research Scientist, National Food Research Institute,
  • Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries
Awards (3):
  • 1992 - 日本澱粉学会賞
  • 1986 - 科学技術庁研究功績賞
  • 1975 - 日本澱粉学会奨励賞
Association Membership(s) (5):
日本食品科学工学会 ,  シクロデキストリン学会 ,  日本糖質学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page