Rchr
J-GLOBAL ID:200901071209021091
Update date: Sep. 22, 2022
Matsumoto Shinji
マツモト シンジ | Matsumoto Shinji
Affiliation and department:
Job title:
Professor Emeritus of Tokyo University of Agriculture
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (6):
食品生化学
, 食品化学
, 食品加工
, Food Biochemistry
, Food chemistry
, Food Processing
Research theme for competitive and other funds (2):
- 1980 - Chemical and Biochemical Studies on Kiwifruit
- カムカムの化学・生化学的研究および加工利用
MISC (34):
-
追熟中のキウイフルーツ(Actinida deliciosa(A.Chev.)C.F.Liang et A.R.FoergusonC.V.Hayward)のアミラーゼの精製ならびに性状について. 日本食品科学工学会誌. 2001. 27. 1. 3-10
-
追熟中のキウイフルーツ(Actinidia deliciosa(A. Chev.)C.F. Liang et A.R. Ferguson, cv. Hayward)のα-グルコシダーゼの精製ならびに性状について(共著). 2001
-
追熟中のキウイフルーツ(┣DBActinidia(/)-┫DB ┣DBdeliciosa(/)-┫DB(A. Chev.)C.F. Liang et A.R. Ferguson, CV. Hayward)のアミラーゼの精製ならびに性状について(共著). 日本食品保蔵学会誌. 2001. 27. 1. 3-10
-
TANIGUCHI (YAMADA) Akiko, TANIGUCHI Masayuki, TAKANO Katsumi, MATSUMOTO Shinji. Purification and Properties of Amylase from Kiwifruit(Actinidia deliciosa(A.Chev.)C.F.Liang et A>R>Ferguson,cv.Hayward) durig Ripening. Journal of Japan Association of Food Preservation Scientists. 2001. 27. 1. 3-10
-
YAPTENCO Kevin F., SATO Hiroaki, NOGUCHI Tomohiro, SUZUKI Toshiro, TAKANO Katsumi, MATSUMOTO Shinji, KOJIMA T. Tsuneo. Starch Gelatinization Kinetics in Cold Stored'Danshaku'Potato Tubers(Solanum Btubersum L.). Journal of the Japan Association of Food Preservation Scientists. 2000. 26. 6. 315-321
more...
Books (9):
-
食材図典(]G0002[)(共著)
小学館 2001
-
改訂版 品目別輸入食品辞典
サイエンス フォーラム 1998
-
Commecial Farming in Thailand
WORLD PLANING 1998
-
最新果汁・果実飲料事典
朝倉書店 1997
-
総説輸入食品事典
輸入食品事典研究会 1996
more...
Professional career (1):
Committee career (3):
- 2000 - Institute of Food Technologists 国内評議員
- 2000 - 日本食品科学工業会 監事
- 1999 - 日本食品低温保蔵学会 常任理事
Association Membership(s) (7):
日本食品低温保蔵学会
, 日本食品衛生学会
, 日本熱帯農業学会
, 日本食肉研究会
, Institute of Food Technologists
, 日本農芸化学会
, 日本食品科学工業会
Return to Previous Page