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J-GLOBAL ID:200901096809505346   Update date: Oct. 15, 2024

Tada Hiroko

タダ ヒロコ | Tada Hiroko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (5): Molecular biochemistry ,  Functional biochemistry ,  Structural biochemistry ,  Biomaterials ,  Biomedical engineering
Research keywords  (4): 蛋白質機器分析 ,  蛋白質工学 ,  Instrumental analysis of proteins ,  Protein engineering
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2009 - 2011 Rapid and large scale production system of virus-like hollow nano-particles using Escherichia Coli
  • 2007 - 2010 Development of analytical and production method for problematic protein by artificial control of physical property of protein
  • 2007 - 2008 Surface structure analysis of hollow nano-particle formed by HBsAg proteins with deletion of major antigenic region
  • 2006 - 2008 Screening of cancer cell surface markers and molecular targeting in vivo with bio-nanocapsule
  • 2005 - 2006 Molecular mechanisms of hollow nano-particle formation by a viral envelope protein
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Papers (62):
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MISC (51):
  • Novel proteomics based on the solubility of denatured total intracellular proteins. 2023. 75th. 241-241
  • 伊東 昌洋, 伊東 孝, 中村 心, 青木 秀之, 西岡 功志, 塩川 つぐみ, 多田 宏子, 竹内 祐貴, 武安 伸幸, 山本 直史, et al. 大豆発酵食品テンペによる口腔感染症の制御. 日本未病学会学術総会抄録集. 2021. 28回. 119-119
  • 伊東 昌洋, 伊東 孝, 中村 心, 青木 秀之, 西岡 功志, 塩川 つぐみ, 多田 宏子, 竹内 祐貴, 武安 伸幸, 山本 直史, et al. 大豆発酵食品テンペに含まれる抗菌性物質の単離と同定. 特定非営利活動法人日本歯科保存学会学術大会プログラムおよび講演抄録集. 2021. 154回. 159-159
  • 小坂恵, 山田秀徳, 二見淳一郎, 多田宏子, 今村維克, 玉田太郎. パッキングのコントロールにより,難結晶性蛋白質の結晶化を促進する結晶化法. 日本細胞生物学会大会(Web). 2019. 71st
  • 小坂恵, 山田秀徳, 二見淳一郎, 多田宏子, 今村維克, 玉田太郎. パッキング相互作用に着目したタンパク質結晶化法. 日本結晶学会年会講演要旨集. 2019. 2019
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Patents (6):
Books (3):
  • Bioinformatics. A Practical Approach.
    Chspman & Hall/CRC 2007
  • Monoclonal Antibody Technology(jointly worked)
    Encyclopedia of Human Biology, Second Edition, Academic Press
  • Monoclonal Antibody Technology(jointly worked)
    Encyclopedia of Human Biology, Second Edition, Academic Press
Lectures and oral presentations  (134):
  • Novel proteomics based on the solubility of denatured total intracellular proteins
    (2023)
  • 大豆発酵食品テンペによる口腔感染症の制御
    (第28回日本未病学会 学術総会 2021)
  • 新規2次元分離法を用いた自己抗体バイオマーカータンパク質の効率的な探索法の開発
    (日本生化学会中国・四国支部例会 P16-C2 2021)
  • 細胞内総タンパク質可溶化技術を活用した新規プロテオミクス解析技術の開発
    (日本生物工学会西日本支部大会2020 2020)
  • Impacts Of The Introduction Of Hydrophobic Residues On The Protein Crystallization
    (2020)
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Education (2):
  • 1978 - 1982 Osaka University School of Engineering
  • 1975 - 1978 兵庫県立川西緑台高等学校
Professional career (1):
  • Ph. D.(Engineering) (Osaka University)
Work history (9):
  • 2009 - 2014 Okayama University Advanced Science Research Center
  • 2009 - 2014 Associate Professor,Advanced Science Research Center,Okayama University
  • 2014 - - 岡山大学自然生命科学研究支援センター 教授
  • 2014 - - Professor,Advanced Science Research Center,Okayama University
  • 2007 - 2009 岡山大学自然科学研究科物質生命工学専攻 助教
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Committee career (1):
  • 2023/10 - 現在 国立大学法人 機器・分析センター協議会 幹事(時限付)
Awards (1):
  • 1999 - 岡山工学振興会科学技術賞
Association Membership(s) (8):
日本生化学会 ,  分子生物学会 ,  日本蛋白質科学会 ,  生物工学会 ,  Japanese Biochemical Society ,  The Molecular Biology Society of Japan ,  Protein Science Society of Japan ,  The Society for Biotechnology, Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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