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J-GLOBAL ID:201201041638931860   Update date: Jan. 17, 2020

Kawahara Hidehisa

カワハラ ヒデヒサ | Kawahara Hidehisa
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (2): http://natural-mater.life-bio.kandai-u.jp/http://natural-mater.life-bio.kandai-u.jp/
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2006 - 2006 抗凍結活性を有する担子菌培養液の研究及び軟体動物、 棘皮動物由来の不凍蛋白質の研究(委託者:ミヨシ油脂株式会社)
  • 2004 - 2005 天然物からの新規機能性素材の利用に関する研究(受託者:株式会社カネカ)
  • 2004 - 2005 抗凍結活性を有する担子菌の培養液に関する研究(受託者:ミヨシ油脂株式会社)
Papers (37):
  • Anti-ice nucleation activities of adenine and poly-A nucleotide. Biocontrol Sci. 2017. 22, 233-237
  • Characterization of Anti-ice Nucleation Activity of the Extract from Coffee Refuse. Biocontrol Sci. 2017. 22, 205-211
  • The Importance of 11α-Oh, 15-Oxo, and 16-En Moieties of 11α-Hydroxy-15-Oxo-Kaur-16-En-19-Oic Acid in Its Inhibitory Activity on Melanogenesis. Skin Pharmacol Physiol. 2017. 30, 205-215
  • C. Moukamnerd, Y. Katakura, H. Kawahara. Feasibility study of ethanol production from food wastes by consolidated continuous solid-state fermentation. J. Sustan. Bioene. Sys. 2013. 3(6), 143-148
  • Kawahara H, Hirai A, Minabe T, Obata T. Stabilization of astaxanthin by a novel biosurfactant produced by Rhodotorula mucilaginosa KUGPP-1. Biocontrol Science. 2013. 18(1) 21-28
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MISC (21):
  • K. Funakoshi, T. Inada, T. Tomita, H.Kawabata, H. Kawahara, T. Miyata. Inhibition of ice Crystal Growth by Ammnonium Polyacrylate. 2008
  • R. Hamano, R. Hamano, H. Obata. Amino Lipid Production ofGlucoacetobacter xylinusand Its Application. 2008
  • T. Okuda, H. Kawahara, H. Obata. Coculture of Food Lichen Fungi and Symbiosis Algae. 2008
  • T. Oikawa, S. Uesato, H. Tamura, H. Kawahara, Y. Nagaoka, K. Shimoke, T. Tsuchido, L. Eggeling, Volker F. Wendisch, Jochen Buchs, et al. Building an International Network Exchange Program of Education and Research for Graduate Course Students in Life and Biotechnology. Science and technology Report of Kansai University. 2008. 50, 83-94
  • 河原秀久, 和泉自泰, 小幡 斉. Aspergillus awamori No.3 由来複合酵素を用いた醤油粕からのエタノールの生産. 醤油の研究と技術. 2007. 33巻,275-280
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Patents (49):
  • アミノ脂質の製造方法
  • 抗菌性のある不凍タンパク質含有植物抽出物
  • エノキタケ抽出物の製造方法および食品添加剤
  • 赤色酵母由来の乳化剤
  • 粘度低下方法および粘度低下剤
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Books (1):
  • Cryoprotectant and Ice-Binding Proteins
    Psychrophiles : From Biodiversity to Biotechnology, Springer press 2008
Lectures and oral presentations  (68):
  • コーヒー粕からの過冷却促進物質の抽出とその機能・構造解析
    (環境技術学会2013年度年次大会 2013)
  • 緑豆由来の不凍タンパク質の分離とその諸性質
    (日本農芸化学会2012年度大会講演要旨集 2012)
  • 低温馴化エノキタケ子実体由来脂溶性物質の機能評価とその構造解析
    (日本農芸化学会2012年度大会講演要旨集 2012)
  • カイワレ大根から異なった活性を示す不凍タンパク質の分離とその諸性質
    (第57回低温生物工学会年次大会講演要旨集 2012)
  • エノキタケ菌糸体由来の不凍タンパク質と不凍多糖の精製と構造解析
    (第57回低温生物工学会年次大会講演要旨集 2012)
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Work history (3):
  • 1997/04/01 - 2013/03/31 Kansai University/associate professor
  • 1994/04/01 - 1997/03/31 Kansai University/full-time lecture
  • 1991/04/01 - 1994/03/31 Kansai University/assistant
Awards (5):
  • 2016/04/20 - 文部科学省 文部科学大臣表彰 科学技術賞 理解増進部門
  • 2015/04/15 - 文部科学省 文部科学大臣表彰 科学技術賞 開発部門
  • 2013/03/18 - Knowledge Capital Knowledge Innovation award 2013
  • 2011/05/23 - 日本防菌防黴学会 学術貢献賞
  • 2000/03/25 - Japan Society forBioscience, Biotechnology, and Agrochemistry Award of BBB
Association Membership(s) (7):
日本冷凍空調学会 ,  Japanese Society for Lichnology ,  Japan Society for Food Engineering ,  The Society for Antibacterial and Antifungal Agents, Japan ,  The Society for Bioscience and Bioengineering ,  Japanese Society for Cryobiology and Cryotechnology ,  Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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