Rchr
J-GLOBAL ID:201401086176658371   Update date: Sep. 11, 2021

TARO HONMA

ホンマ タロウ | TARO HONMA
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2020 - 2023 海藻由来酵素を利用した共役型高度不飽和脂肪酸の合成と腫瘍成長抑制へ向けた応用
  • 2020 - 2021 トランス脂肪酸の構造の違いが心疾患発症リスクに及ぼす影響の解明
  • 2019 - 2020 海藻由来酵素を利用した共役型高度不飽和脂肪酸の合成
  • 2019 - 2020 トランス構造を持つ脂肪酸の体への蓄積と疾患発症との関係を調べるためのプラットフォームの構築
  • 2018 - 2019 急激な血糖上昇抑制を目指した穀類の食べ合わせの評価
Show all
Papers (25):
MISC (6):
more...
Lectures and oral presentations  (76):
  • 海藻由来酵素を用いたα- リノレン酸の共役化と、殺がん細胞効果の検証
    (フォーラム2021 衛生薬学・環境トキシコロジー 2021)
  • 海藻由来酵素を利用したα-リノレン酸、リノール酸の共役化
    (第21回Pharmaco-Hematologyシンポジウム 2021)
  • 褐藻ウミウチワ(Padina arborescens Holmes)由来酵素を利用したω3, ω6系脂肪酸の共役化
    (日本食品科学工学会令和3年度関東支部大会 2021)
  • 赤シソエキスがマウスマクロファージ細胞の炎症関連遺伝子に与える影響
    (日本食品科学工学会令和3年度関東支部大会 2021)
  • 褐藻ウミウチワ(Padina arborescens Holmes)由来酵素を利用した共役テトラエン型脂肪酸の合成
    (第64回日本薬学会関東支部大会 2020)
more...
Education (2):
  • 2008 - 2013 東北大学大学院
  • 2004 - 2008 Tohoku University
Professional career (1):
  • 博士(農学) (東北大学)
Work history (5):
  • 2021/04 - 現在 Teikyo University Faculty of Pharma-Science
  • 2017/04 - 2021/03 Teikyo University Faculty of Pharma-Science
  • 2015/04 - 2017/03 Tokyo University of Technology School of Bioscience and Biotechnology
  • 2014/04 - 2015/03 Tokyo University of Technology School of Bioscience and Biotechnology
  • 2013/04 - 2014/03 東北大学大学院 農学研究科 教育研究支援者
Committee career (4):
  • 2019/04 - 現在 日本油化学会関東支部 幹事
  • 2018/04 - 現在 日本油化学会関東支部 常任幹事
  • 2015/06 - 現在 日本油化学会 若手の会 委員
  • 2015/05 - 現在 日本油化学会関東支部 事業企画委員
Awards (8):
  • 2014/08 - 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会誌論文賞
  • 2013/11 - JSoFF2013 Young Investigator Award
  • 2013/10 - 日本栄養・食糧学会東北支部 第47回日本栄養・食糧学会東北支部大会若手奨励賞
  • 2013/09 - 日本油化学会 日本油化学会ヤングフェロー賞
  • 2013/08 - 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会誌論文賞
Show all
Association Membership(s) (7):
THE PHARMACEUTICAL SOCIETY OF JAPAN ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  JAPAN OIL CHEMISTS' SOCIETY ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  日本フードファクター学会 ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page