Rchr
J-GLOBAL ID:201601000578000929   Update date: Jan. 30, 2024

Nakajima Naoko

ナカジマ ナオコ | Nakajima Naoko
Research field  (1): Horticulture
Research keywords  (4): 生理活性物質 ,  鮮度保持 ,  果樹 ,  植物ホルモン
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2015 - 2019 Mechanism of action of jasmonic acid on the skin of grape berries during coloring process.
  • 2010 - 2012 Effect of Auxin on ethylene biosynthesis of peach fruit ripening
Papers (25):
more...
MISC (31):
  • 牧田好高, 澤野郁夫, 高橋哲也, 山家一哲, 生駒吉識, 佐藤景子, 松本光, 中嶋直子, 中谷章, 山田芳裕, et al. ジベレリンとプロヒドロジャスモンの混用散布によるウンシュウミカンの浮皮軽減技術の開発と普及. 園芸学研究 別冊. 2022. 21. 1
  • 中嶋直子, 八木隆三, 立木美保, 児下佳子. Study on long-term storage of Japanese pear using the novel MA packaging films. 園芸学研究 別冊. 2021. 20. 1
  • 立木美保, 溝添孝陽, 山田毅, 松本光, 中嶋直子, 近藤宏哉, 佐藤政明, 佐藤政明, 松田賢一, 生駒吉識. Study of volatile metabolites of table grapes packed by MA film. 園芸学研究 別冊. 2020. 19. 1
  • 立木美保, 添野和雄, 嶋田幸久, 澤村豊, 末貞佑子, 八重垣英明, 白松齢, 森口卓哉, 中嶋直子. 硬肉モモの原因因子はオーキシン生合成酵素遺伝子YUCCAの発現抑制である. 農研機構果樹茶業研究部門成果情報(Web). 2018. 2018
  • 立木美保, 中嶋直子, 添野和雄, 山崎千秋, 嶋田幸久. モモの果実軟化に及ぼすオーキシンの影響について. 園芸学研究 別冊. 2014. 13. 1
more...
Work history (4):
  • 2016/04 - 現在 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2003/04 - 2016/03 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2000/04 - 2003/03 理化学研究所 植物科学研究センター
  • 1997/04 - 2000/03 農業環境技術研究所 科学技術特別研究員
Association Membership(s) (3):
THE JAPANESE SOCIETY FOR HORTICULTURAL SCIENCE ,  THE JAPANESE SOCIETY FOR CHEMICAL REGULATION OF PLANTS ,  THE JAPANESE SOCIETY OF PLANT PHYSIOLOGISTS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page