Rchr
J-GLOBAL ID:201701017700015360   Update date: Jan. 30, 2024

Kato Shiro

カトウ シロウ | Kato Shiro
Affiliation and department:
Research field  (2): Applied biochemistry ,  Applied microbiology
Research keywords  (2): Amino acid ,  Rare sugar
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2019 - 2022 Molecular Mechanisms of D-Amino Acid Signaling: Elucidation and Development
  • 2016 - 微生物糖代謝酵素の機能解析および希少糖生産への応用
Papers (25):
more...
MISC (19):
  • 杉原憲, 加藤志郎. 遊離アミノ酸の抗糖化作用. Trace Nutrients Research. 2023. 40. 103-106
  • 秋光和也, 吉原明秀, 望月進, 加藤志郎, 何森健. 「希少糖」香川大学産学官イノベーション. 材料と環境討論会講演集. 2021. 68th
  • 萩原奏, 大谷夏生, 安喜絢花, 松平一志, 加野彰人, 福元健志, 大谷耕平, 吉田裕美, 加藤志郎, 五味剣二, et al. D-allose作用機構におけるイネG6PDHの機能解析. 日本農芸化学会中四国支部講演会講演要旨集(Web). 2021. 58th
  • 吉原 明秀, 望月 進, 加藤 志郎, 秋光 和也. かがわ地域発イノベーション : 希少糖. 調査月報. 2020. 405. 2-9
  • 吉原 明秀, 望月 進, 加藤 志郎, 秋光 和也. 希少糖 : かがわ地域発イノベーション-Rare Sugars : An Innovation from Kagawa Region. イルシー = ILSI Japan. 2020. 142. 17-26
more...
Education (3):
  • - 2009 Nagoya University
  • - 2006 Nagoya University
  • - 2004 Nagoya University School of Agricultural Sciences Department of Applied Biological Sciences
Professional career (1):
  • 博士(農学) (名古屋大学)
Work history (5):
  • 2021/12 - 現在 香川大学農学部(国際希少糖研究教育機構), 准教授
  • 2016/12 - 2021/11 香川大学国際希少糖研究教育機構, 助教
  • 2013/09 - 2016/11 Kansai University Organization for Research and Development of Innovative Science and Technology
  • 2013/04 - 2013/08 Nagoya University Graduate School of Bioagricultural Sciences
  • 2009/04 - 2013/03 Nagoya University Graduate School of Bioagricultural Sciences
Association Membership(s) (3):
THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  JAPAN TRACE NUTRIENTS RESEARCH SOCIETY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page