Rchr
J-GLOBAL ID:201701019042593730   Update date: Oct. 27, 2022

Saito Yoko

サイトウ ヨウコ | Saito Yoko
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://kokaphn.kir.jp/index.html
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 公衆栄養学 ,  栄養疫学
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2022 - 2023 Cube readerを活用した唾液中コルチゾール評価と主観的ストレスとの関連
  • 2020 - 2021 食品の重量見積もり精度向上を目的とした料理ベースによるトレーニングシステムの開発
  • 2019 - 食品重量見積もりスキル向上のためのトレーニングツール開発及びその効果検証
  • 2016 - 2017 管理栄養士養成課程学生における食品重量見積もり精度向上のためのトレーニングツールの開発とその検証
  • 2015 - 2016 若年者における味覚及び食事摂取状況が生活習慣病リスク要因に及ぼす影響
Papers (13):
Books (7):
  • 栄養科学シリーズNEXT地域公衆栄養学実習
    講談社サイエンティフィク 2022
  • 公衆栄養学実習ワークブック第2版
    株式会社みらい 2022
  • 栄養科学シリーズNEXT応用栄養学実習 第2版
    講談社サイエンティフィク 2020
  • 栄養科学シリーズNEXT公衆栄養学第6版
    講談社サイエンティフィク 2019
  • 公衆栄養学実習ワークブック
    みらい 2016
more...
Lectures and oral presentations  (21):
  • 女子大学生のアレルギー疾患と心理的ストレス反応尺度および食事摂取パタンとの関連
    (第69回日本栄養改善学会学術総会 2022)
  • アレルギー疾患と食物摂取及び生活習慣との関連に関する研究
    (第19回日本栄養改善学会近畿支部会学術総会 2021)
  • 若年女性における主食・主菜・副菜を揃えた食事が排便状況に与える影響
    (第19回日本栄養改善学会近畿支部会学術総会 2021)
  • 食品の重量見積もり精度向上を目的としたトレーニングシステムのデータベース構築に関する基礎的研究
    (第19回日本栄養改善学会近畿支部会学術総会 2021)
  • 若年女性におけるアレルギー疾患と食物摂取及び生活習慣状況との関連
    (第17回日本栄養改善学会近畿支部学術総会 2019)
more...
Education (2):
  • 2007 - 2010 Nara Women's University Graduate School of Humanities and Sciences
  • 2006 - 2007 Nara Women's University Graduate School of Humanities and Sciences
Professional career (1):
  • 博士(学術) (奈良女子大学大学院 人間文化研究科)
Work history (3):
  • 2018/04 - 現在 Kyoto Koka Women's University The Faculty of Health Science, The Department of Health and Nutrition
  • 2010/04 - 2018/03 Kyoto Koka Women's University The Faculty of Health Science, The Department of Health and Nutrition
  • 2001/04 - 2006/03 Mukogawa Women's University School of Human Environmental Sciences, Department of Food Sciences and Nutrition
Association Membership(s) (6):
日本栄養学教育学会 ,  THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS ,  The Japanese Society of Cardiovascular Disease Prevention ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  日本栄養士会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page