Rchr
J-GLOBAL ID:201801012117064693   Update date: Oct. 01, 2022

Kawakami Yuka

Kawakami Yuka
Affiliation and department:
Other affiliations (1):
Homepage URL  (1): http://dfns.u-shizuoka-ken.ac.jp/labs/nutrcont/
Research field  (4): Nutrition and health science ,  Home economics, lifestyle science ,  Metabolism and endocrinology ,  Pathobiochemistry
Research keywords  (15): ミネラル代謝 ,  食事性酸塩基負荷(PRAL) ,  24時間蓄尿 ,  高尿酸血症 ,  臨床栄養学 ,  栄養素の質 ,  栄養療法 ,  食後代謝動態 ,  時間栄養学 ,  栄養生理学 ,  高リン血症 ,  食後高血糖 ,  エネルギー密度 ,  メタボロミクス ,  トランスクリプトミクス
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2022 - 2024 Na/K比を活用した高血圧予防のための新規食事療法の構築
  • 2022 - 2024 食事組成の違いが尿酸代謝に及ぼす影響の解明
  • 2020 - 2023 食事性酸塩基負荷(PRAL)に着目した高尿酸血症に対する食事療法の構築
  • 2016 - 2019 Studies of circadian rhythm for nutrition focusing on free fatty acids (FFA)
  • 砂糖の構造異性体が食後の尿酸代謝に及ぼす影響
Papers (8):
more...
MISC (59):
more...
Books (3):
  • 臨床栄養学 : 基礎から学べる
    アイ・ケイコーポレーション 2019 ISBN:9784874923641
  • 病態栄養専門医テキスト : 認定専門医をめざすために
    南江堂 2015 ISBN:9784524257669
  • 食品機能素材〈4〉 (食品シリーズ)
    シーエムシー出版 2011 ISBN:4781301967
Education (3):
  • 2012 - 2015 The University of Tokushima
  • 2009 - 2011 The University of Tokushima
  • 2005 - 2009 The University of Tokushima School of Nutrition
Professional career (2):
  • 修士(栄養学)
  • 博士(栄養学)
Work history (2):
  • 2018/04 - 現在 University of Shizuoka School of Food and Nutritional Sciences
  • 2011/04 - 2018/03 徳島県鳴門病院 栄養科 管理栄養士
Awards (1):
  • 2018/10 - 日本臨床栄養学会 若手奨励賞 脂肪酸の質の異なる高脂肪食摂取が腸管リン吸収に及ぼす影響
Association Membership(s) (7):
JAPANESE SOCIETY FOR CLINICAL NUTRITION AND METABOLISM ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS ,  JAPAN SOCIETY OF METABOLISM AND CLINICAL NUTRITION ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  日本臨床栄養学会 ,  日本腎栄養代謝研究会 ,  japanese society of gout and uric & nucleic acids
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page