Rchr
J-GLOBAL ID:201801015426251502   Update date: Jan. 07, 2021

Sugiyama Chitose

スギヤマ チトセ | Sugiyama Chitose
Affiliation and department:
Research field  (2): Pharmaceuticals - health and biochemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 官能評価 ,  食中毒 ,  抗発がん性 ,  抗変異原性 ,  人体有害物質
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2019 - 2022 ケトン食が抗腫瘍免疫能を賦活化し、腫瘍の成長・予後を改善するメカニズム
  • 2006 - 2008 トランスジェニック魚を用いるクロロフラノン化合物の遺伝子突然変異誘発機構の解明
  • 2003 - 2005 水道水中の強力な変異原物質MXの変異誘発機構に関する研究
Papers (23):
  • Shuichi Masuda, Hideki Masuda, Yuko Shimamura, Chitose Sugiyama, Fumiyo Takabayashi. Improvement Effects of Wasabi (Wasabia japonica) Leaves and Allyl Isothiocyanate on Stomach Lesions of Mongolian Gerbils Infected with Helicobacter pylori. NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS. 2017. 12. 4. 595-598
  • 杉山千歳, 大川美帆, 大橋沙世, 加茂美乃里, 佐々木安美, 杉山仁美, 鈴木国枝. 製造法の異なる豆腐の食味特性および栄養特性について. 健康プロデュース雑誌. 2017. 11. 1. 45-54
  • Ayako Miura, Chitose Sugiyama, Hiroyuki Sakakibara, Kayoko Simoi, Toshinao Goda. Bioavailability of isoflavones from soy products in equol producers. Journal of Nutrition & Intermediary Metabolism. 2016. 6. 41-47
  • 山田建太, 宮代悠希, 宋来, 杉山千歳, 小川浩. 製紙工場排水中のBisphenol Sとその物理・化学的分解除去技術の検討. 用水と排水. 2016. 58. 6. 453-460
  • Sugiyama, C, Akter N. K, Morishita S, Miura A, Takase S. Effects of Medium-Chain Triglycerides on Gluconeogenesis and Ureagenesis in Weaned Rats Fed a High Fat Diet. Journal of Nutrition & Intermediary Metabolism. 2015. 2. 65-68
more...
MISC (8):
more...
Books (5):
  • カレント 食べ物と健康 食品衛生学
    建帛社 2015
  • 健康と食の安全を考えた食品衛生学実験
    ケイ・アイコーポレーション 2013
  • 管理栄養士用語辞典
    中央法規出版 2011
  • マスター 食品衛生学
    建帛社 2010
  • Nブックス 実験シリーズ 食品衛生学実験
    建帛社 2009
Lectures and oral presentations  (28):
  • 大豆イソフラボンの生体吸収効率に関する検討
    (日本薬学会第136年会 2016)
  • Effects of Medium Chain Triglycerides on Gluconeogenesis and Ureagenesis in Weaned Rats Fed a High Fat Diet
    (12th Asia Congress of Nutrition 2015)
  • カンピロバクターに対するルッコラ抽出物の抗菌作用
    (日本薬学会第134年会 2014)
  • カンピロバクターに対する食品抽出物の抗菌作用
    (日本薬学会第133年会 2013)
  • 大学生の「食の安全性」に関する意識調査
    (第6回日本食育学会・学術大会 2012)
more...
Education (3):
  • 1993 - 1996 Okayama University
  • 1991 - 1993 University of Shizuoka
  • 1987 - 1991 University of Shizuoka Department of Food Science
Professional career (1):
  • 博士(薬学) (岡山大学)
Work history (7):
  • 2017/04 - 現在 Tokoha University Faculty of Health Promotional Sciences, Department of Health and Nutritional Sciences
  • 2013/04 - 2017/03 Tokoha University Faculty of Health Promotional Sciences, Department of Health and Nutritional Sciences
  • 2009/04 - 2013/03 Hamamatsu University Faculty of Health Promotinal Sciences, Department of Health and Nutritional Sciences
  • 2005/04 - 2009/03 Hamamatsu University Faculty of Health Promotinal Sciences, Department of Health and Nutritional Sciences
  • 2000/07 - 2005/03 University of Shizuoka Graduate School of Nutritional and Environmental Sciences
Show all
Committee career (2):
  • 2020/04 - 現在 浜松市環境審議会ごみ減量推進部会 専門委員
  • 2017/06 - 現在 日本食品衛生学会 学会活性化委員
Association Membership(s) (5):
THE JAPAN ASSOCIATION FOR THE INTEGRATED STUDY OF DIETARY HABITS ,  JAPANESE SOCIETY OF SHOKUIKU ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD HYGIENE AND SAFETY ,  THE JAPANESE ENVIRONMENTAL MUTAGEN SOCIETY ,  THE PHARMACEUTICAL SOCIETY OF JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page