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J-GLOBAL ID:201801016900391260   Update date: Jun. 08, 2024

Maeda Naoyuki

マエダ ナオユキ | Maeda Naoyuki
Affiliation and department:
Job title: 准教授
Research field  (4): Nutrition and health science ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Food sciences ,  Molecular biology
Research keywords  (4): 畜産物利用 ,  食肉科学 ,  質量分析 ,  ステロイドホルモン
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2022 - 2025 アカエゾマツの香りが妊娠・出産・成長に与える効果
  • 2021 - 2022 骨格筋のミトコンドリアの立体構造解析手法の確立と畜産応用
  • 2019 - 2020 硫酸抱合動態に基づいた胎盤における局所型ステロイドホルモン合成かく乱機構の解明
  • 2018 - 2019 肝臓における硫酸抱合反応の包括的理解に向けた研究
Papers (35):
  • Takahiro Ieko, Jumpei Fujiki, Yasuhiro Hasegawa, Tomohito Iwasaki, Hidetomo Iwano, Naoyuki Maeda. Mechanism of Skeletal Muscle Atrophy by Muscle Fiber Types in Male Rats under Long-term Fasting Stress. Steroids. 2023. 109328-109328
  • 矢島絢介, 川端庸平, 長谷川靖洋, 前田尚之, 岩崎智仁. 糖アルコール類が非加熱食肉製品(ラックスハム)の湿塩漬過程で果たす役割について. 日本畜産学会報. 2023
  • Kohei Takada, Keigo Ikezawa, Naoyuki Maeda, Tsutomu Sato, Youhei Fukui, Takashi Takano, Yasuhiro Funatsu. Effects of different fermentation starter cultures on the quality of fish sauce prepared from deep-sea smelt. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 4. 289-300
  • FUNATSU Yasuhiro, NISHIOKA Yuna, MAEDA Naoyuki, TANAKA Akira, YOSHIKAWA Shuji, HAYASAKA Hirofumi, TOCHIHARA Takashi, TAKEDA Yasuyuki. Effects of using cheese whey and soy sauce yeast on the quality characteristics of fermented seasonings prepared with chicken. Nihon Chikusan Gakkaiho. 2023. 94. 2. 219-229
  • Yasuhiro Hasegawa, Takeshi Kawasaki, Michi Yamada, Marina Hosotani, Naoyuki Maeda, Takafumi Watanabe, Tomohito Iwasaki. Physicochemical Properties of Wooden Breast-Extracted Myosin and Rheological Properties of its Heat-Induced gel. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2023
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MISC (4):
Lectures and oral presentations  (93):
  • 絶食下における雄ラットの骨格筋線維タイプの違いによる萎縮メカニズム
    (第96回日本生化学会大会 2023)
  • ブロイラー異常硬化胸肉発現と胸肉内血管分布の関係
    (日本畜産学会第131回大会 2023)
  • ブロイラー異常硬化胸肉における神経筋接合部の変化について
    (日本畜産学会第131回大会 2023)
  • 絶食ストレスにおける雄ラットの筋線維タイプ別骨格筋萎縮メカニズム
    (日本畜産学会第131回大会 2023)
  • 主原料と発酵法が北海道魚醬油の品質特性に与える影響
    (日本食品科学工学会第70回記念大会 2023)
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Education (4):
  • 2006 - 2014 Rakuno Gakuen University
  • 2001 - 2002 Rakuno Gakuen University Graduate School Department of Dairy Science
  • 1999 - 2001 Rakuno Gakuen University Graduate School Department of Dairy Science
  • 1994 - 1998 Rakuno Gakuen University Faculty of Dairy Science Department of Food Science
Professional career (1):
  • 博士(獣医学) (酪農学園大学)
Work history (7):
  • 2020/04 - 現在 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences Department of Food Science and Human Wellness
  • 2019/04 - 2020/03 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences Department of Food Science and Human Wellness
  • 2018/04 - 2019/03 Rakuno Gakuen University College of Agriculture, Food and Environment Sciences Department of Food Science and Human Wellness
  • 2015/02 - 2018/03 株式会社 化合物安全性研究所 化学分析室 室長
  • 2005/01 - 2015/01 一般社団法人 食肉科学技術研究所 技術部試験研究課
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Committee career (3):
  • 2021/04 - 2023/03 北海道草地畜産学会 編集幹事
  • 2020 - 2022 第68回国際食肉科学技術会議(International Congress of Meat Science and Technology、ICoMST) 実行委員会
  • 2007/04 - 2014/03 日本食肉研究会 庶務
Awards (5):
  • 2023/02 - ANIMAL SCIENCE JOURNAL Top Cited Article 2021-2022 Accumulation of lipofuscin in broiler chicken with wooden breast
  • 2020/10 - 農水省 林野庁 ウッドデザイン賞団体受賞
  • 2020/09 - 第163回日本獣医学会学術集会 生理学・生化学分科会 奨励賞
  • 2015/09 - 日本畜産学会 第120回日本畜産学会優秀発表賞
  • 2014/10 - 日本生化学会 第87回日本生化学会大会若手優秀発表賞
Association Membership(s) (5):
日本食品衛生学会 ,  Japan Society for Meat Science and Technoligy ,  JAPANESE SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  北海道畜産草地学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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