Rchr
J-GLOBAL ID:201801019397133401   Update date: Aug. 28, 2024

Abe Akie

アベ アキエ | Abe Akie
Affiliation and department:
Job title: 助手
Research field  (1): Nutrition and health science
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2020 - 2021 女子大学生による”ハラル・ヴィーガンにも対応!8王子様のレシピ集”の企画開発~見て、作って、味わって、学んで繋がろうMICE都市八王子~
  • 2020 - 2021 八王子発インスタ映えする食事摂取推進のための取り組み
  • 2019 - 2020 見直そう食生活! ~食事バランスガイドを活用した食育教材の開発と普及~
  • 2019 - 2020 八王子うMICE弁当の企画開発と栄養学的商品価値の調査研究 ~大学発八王子食材弁当によるMICE誘致の可能性の追求~
  • 2016 - 2019 Effect of lactic acid bacteria intake on the helth of dam and infant during pregnancy and lactation
Papers (14):
more...
MISC (2):
Books (1):
  • 油脂のおいしさと科学 : メカニズムから構造・状態、調理・加工まで
    エヌ・ティー・エス 2016 ISBN:9784860434526
Lectures and oral presentations  (26):
  • Investigation of reasons for skipping breakfast among female university students in nutritionist training courses -Is it true that there is no time?
  • Poster presentation「Taste investigation of the miso soup for the restriction of sodium intake」
  • MICE推進を目指したハラル・ヴィーガン食対応レシピ集の開発に関する研究
    (第16回日本給食経営管理学会学術総会)
  • 鰹の顆粒だし・削り節の違いによる味噌汁の嗜好評価から減塩策を考える
    (第9回日本食育学会総会・学術大会 2021)
  • 市販冷凍ほうれん草のシュウ酸含有量
    (第67回日本栄養改善学会学術総会 2020)
more...
Professional career (1):
  • 博士(栄養学) (聖徳大学)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page