Rchr
J-GLOBAL ID:202001006532313982   Update date: Dec. 06, 2024

Iwaoka Yuji

イワオカ ユウジ | Iwaoka Yuji
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Bioorganic chemistry
Research keywords  (3): Polyphenol ,  Vitamin C ,  Food chemistry
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2024 - 2027 塩酸ブタノール反応を応用したプロアントシアニジンの高感度検出法に関する研究
  • 2020 - 2023 化学プローブを利用したプロアントシアニジンの高感度分析法に関する研究
Papers (14):
  • Chiaki Ikeda, Ayaka Mori, Kanano Hosokawa, Yuji Iwaoka, Tomohiro Uemura, Hideyuki Ito. In vivo behavior of hydrolyzable tannins after oral administration of the Trapa bispinosa extract to rats. 2024. 72. 16. 9190-9198
  • Takeru Koga, Naoaki Kawahara, Mei Aburada, Asako Ono, Shiori Mae, Aina Yoshida, Yuji Iwaoka, Hideyuki Ito, Akihiro Tai. Antiallergic activity of 3-O-dodecyl-L-ascorbic acid. Molecules. 2023. 29. 1. 69
  • Takeru Koga, Hideyuki Ito, Yuji Iwaoka, Toshiro Noshita, Akihiro Tai. Neurite outgrowth-promoting compounds from the petals of Paeonia lactiflora in PC12 cells. Molecules. 2022. 27. 22. 7670
  • Takeru Koga, Nanako Shiki, Hideyuki Ito, Yuji Iwaoka, Akihiro Tai. Degranulation inhibitors from petals of Coreopsis grandiflora. Records of Natural Products. 2022. 16. 6. 645-650
  • Yuji Iwaoka, Misaki Fukushima, Hideyuki Ito, Takeru Koga, Akihiro Tai. Synthesis of ascorbic acid derivatives with different types of C8 straight acyl chain and their neurite outgrowth-enhancing activities. Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2022. 68. 3. 236-239
more...
MISC (4):
Lectures and oral presentations  (41):
  • フラボノイドの抗糖化活性に関する構造活性相関
    (第57回日本栄養·食糧学会 中国·四国支部大会 2024)
  • 機能性食品成分の摂取が食後の深部体温、血糖値等に及ぼす影響
    (第11回日本時間栄養学会学術大会 2024)
  • ザクロ葉に含まれる新規エラジタンニンモノマーの構造とその抗糖化活性
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
  • ヒシエキスをラットに経口投与後の加水分解性タンニンの血中動態および尿中排泄
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
  • ブラックベリー葉に含まれる機能性ポリフェノールの探索
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
more...
Education (3):
  • 2014 - 2018 Prefectural University of Hiroshima Graduate School of Comprehensive Scientific Research Program in Biological System Sciences
  • 2011 - 2013 Prefectural University of Hiroshima Graduate School of Comprehensive Scientific Research Program in Biological System Sciences
  • 2007 - 2011 Prefectural University of Hiroshima Faculty of Life and Environmental Scienses Department of Life Sciences
Professional career (1):
  • 博士(生命システム科学) (県立広島大学)
Work history (1):
  • 2018 - 現在 Okayama Prefectural University Health and Welfare Science, Department of Nutritional Science
Association Membership(s) (4):
日本栄養・食糧学会 ,  日本食品化学学会 ,  THE VITAMIN SOCIETY OF JAPAN ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page