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J-GLOBAL ID:200901007467651040   Update date: Nov. 05, 2020

Nakamura Kozo

ナカムラ コウゾウ | Nakamura Kozo
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • Study on Food Functions and Mechanisms of Choline Esters
  • Personalized Healthcare with Foods
  • Study on Food Functions of Eucommia ulmoides Oliver Leaf
  • Study on Food Functions of Eggplant Rich in Choline Esters
  • Study on Food Functions of Choline Esters, New Functional Food Factors
Papers (55):
  • Wenhao Wang, Shohei Yamaguchi, Masahiro Koyama, Su Tian, Aya Ino, Koji Miyatake, Kozo Nakamura *. LC-MS/MS Analysis of Choline Compounds in Japanese-Cultivated Vegetables and Fruits. Foods. 2020. 9. 1029
  • Yaping Wang, Takero Nakajima, Pan Diao, Yosuke Yamada, Kozo Nakamura, Jun Nakayama, Naoki Tanaka, Toshifumi Aoyama, Yuji Kamijo *. Polyunsaturated Fatty Acid Deficiency Affects Sulfatides and Other Sulfated Glycans in Lysosomes Through Autophagy-Mediated Degradation. FASEB Journal. 2020. 34. 7. 9594-9614
  • Mie Nishimura, Miho Suzuki, Ryuto Takahashi, Shohei Yamaguchi, Kazufumi Tsubaki, Tomoyuki Fujita, Jun Nishihira *, Kozo Nakamura *. Daily Ingestion of Eggplant Powder Improves Blood Pressure and Psychological State in Stressed Individuals: A Randomized Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2019. 11. 2797
  • Shohei Yamaguchi, Kento Matsumoto, Masahiro Koyama, Su Tian, Masanori Watanabe, Akihiko Takahashi, Koji Miyatake, Kozo Nakamura. Antihypertensive effects of orally administered eggplant (Solanum melongena) rich in acetylcholine on spontaneously hypertensive rats. Food chemistry. 2019. 276. 376-382
  • Masanori Watanabe, Chikako Yamada, Isamu Maeda, Charin Techapun, Ampin Kuntiya, Noppol Leksawasdi, Phisit Seesuriyachan, Thanongsak Chaiyaso, Shinji Takenaka, Tadahiko Shiono, et al. Evaluating of quality of rice bran protein concentrate prepared by a combination of isoelectronic precipitation and electrolyzed water treatment. LWT. 2019. 99. 262-267
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MISC (6):
  • 中村浩蔵,小山正浩. 未利用スプラウトを利用した機能性食品素材. 食品工業. 2009. 52. 16. 59-65
  • 中村浩蔵. ブロッコリースプラウト中のCoQ 10含量とその機能性. 機能性食品と薬理栄養. 2005. 3. 2. 85-90
  • 中村浩蔵, 茅原 紘, 田 粟. 発芽玄米とその機能性ーギャバからフェノール類へ. フードリサーチ. 2004. 592. 10. 12-16
  • 茅原 紘, 中村浩蔵. 発芽(スプラウト)食品の有効利用. 食品加工技術. 2004. 24. 1. 25-33
  • 中村浩蔵, 岡井秀雄, 倉光利江, 重田征子. 塩から味ペプチド・オルニチルタウリンの呈味特性ならびに新規NaCl代替物質の開発. (財)ソルト・サイエンス研究財団 平成8年度助成研究報告集. 1996. 275-284
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Books (30):
  • Geniposidic Acid Can Induce Secretion of Atrial Natriuretic Peptide via Glucagon-like Peptide-1 Receptor on Spontaneously Hypertensive Rats
    2019
  • Geniposidic Acid Induces Natriuretic Effect by Upregulate Atrial Natriuretic Peptide in Spontaneously Hypertensive Rats
    2019
  • Oral Administlation of Geniposidic Acid Induces Secretion of Atrial Natriuletic Peptide in Spontaneously Hypertensive Rats
    2018 ISBN:9784931541184
  • 【第II編 機能性評価】第2章 血圧降下作用、1 in vitro ACE 阻害活性試験、2 ex vivo ACE 阻害活性試験、3 in vivo ACE 阻害活性試験、4 ラット血圧測定試験
    シーエムシー出版 2017 ISBN:9784781312484
  • Angiotensin I Converting Enzyme Inhibitory Effect of Antihypertensive Peptides Mixture
    2017 ISBN:9784931541177
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Education (2):
  • - 1996 Hiroshima University
  • - 1992 Hiroshima University
Professional career (1):
  • Ph.D. (Hiroshima University)
Work history (6):
  • 2005/02 - Shinshu University Faculty of Agriculture
  • 2002/04 - 2005/01 Shinshu University Graduate School, Division of Agriculture
  • 2002/01 - 2002/03 富士ゼロックス(株) 高度研究職
  • 2000/01 - 2001/12 科学技術振興事業団 特別研究員
  • 1996/12 - 1999/12 日本学術振興会 特別研究員PD
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Awards (5):
  • 2018/07/28 - 日本杜仲研究会 日本杜仲研究会奨励賞
  • 2018/03/27 - 日本農芸化学会 日本農芸化学会2018年度大会トピックス賞
  • 2014/12 - Association of Food Scientists&Technologists Journal of Food Science and Technology Best Paper-2013
  • 2012/03/22 - 日本農芸化学会 第9回農芸化学研究企画賞
  • 2006/07/12 - 日本味と匂学会 日本味と匂学会論文賞
Association Membership(s) (9):
日本生物工学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  アメリカ化学会 ,  日本フードファクター学会 ,  日本味と匂い学会 ,  日本ペプチド学会 ,  日本化学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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