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J-GLOBAL ID:200901012357092783
Update date: Jan. 17, 2024
Kasai Yaeko
カサイ ヤエコ | Kasai Yaeko
Affiliation and department:
Okayama University Faculty of Education
About Okayama University Faculty of Education
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Detailed information
Research field (2):
Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (4):
食品科学
, 家政学
, Food Science
, Home Economic
Research theme for competitive and other funds (8):
1997 - 2002 Facters of characteristics formation of texture in konjac and pickles
1997 - 2002 Character of texture in Japanese Tranditional foods
1977 - 2002 ヌカ漬けにおけるダイコンの細胞構成物質ならびにその物性の変化
1977 - 2002 こんにゃくやたくあんのテクスチャー形成に関わる要因
1977 - 2002 わが国の伝統的食品のテクスチャー特性とその成立
1977 - 2002 A study on the change of texture and cell-structural materials by rice bran of pickles preparation
伝統的食品の物性
The physical properties of traditional foods
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MISC (72):
笠井 八重子, 山際 あゆみ, 大野 婦美子. いもこんにゃくの伝統的手法における「のり」調製法の科学的解析-小粒子マンナンの作用-. 岡山大学教育学部研究集録. 2004. 126. 129-136
Effect of Physical Properties of Konjac by the Different Temperature Preparing Solin the Small Practicles Mannan of "Seiko". the Bulletin of Faculty of Education Okayama-University. 2004. 126. 129-136
笠井 八重子, 山際 あゆみ, 西山 恵. こんにゃくの伝統的製造法における「灰汁」の凝固剤としての利用特性. 岡山大学教育学部研究集録. 2003. 124. 21-27
Use of Coagurate by Extracts from Ash of Plant Lief in Konjac Products. the Bulletin of Faculty of Education Okayam University. 2003. 124. 21-27
笠井 八重子, 大野 婦美子. 荒粉こんにゃくの力学的性質に及ぼす「のり」放置温度の影響. 日本食品科学工学会誌. 2002. 49. 2. 65-71
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Books (12):
食べ物と健康 調理学
医歯薬出版 2004
Cookery
Ishiyaku Shuppan 2004
新版現代食生活のための「クッキング」
化学同人 2000
The Cooking for Today's Eating Habits
Kagaku Doujin 2000
フローチャートによる調理科学実験・実習(第2版)
医歯薬出版 1999
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Education (4):
- 1976 Osaka Prefecture University
- 1976 Osaka Prefecture University Graduate School, Division of Agriculture Fermentation Chemistry
- 1965 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Liberal Arts
- 1965 Doshisha Women's College of Liberal Arts Faculty of Arts and Science Food
Professional career (2):
Dctor of aguri culture (Osaka Prefecture University)
Marter of domestic science (Osaka City University)
Work history (10):
1980 - 1983 Okayama University Faculty of Education
1980 - 1983 Faculty of Education Okayama University, Asistant Professor
1983 - - 岡山大学教育学部 教授
1983 - - Faculty of Education Okayama University, Professor
1977 - 1980 Okayama University Faculty of Education
1977 - 1980 Faculty of Education Okayama University
1974 - 1977 桜井女子短期大学 非常勤講師
1974 - 1977 Sakurai Farmable Junior college, a part-time lecturer
1965 - 1966 Kyoto University Hospital
1965 - 1966 Hospital in affiliation of Kyoto University, Research Assistant
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Committee career (4):
2002 - 日本家庭科教育学会 評議員
2002 - 日本調理科学会 理事、支部長
1997 - 日本咀嚼学会 評議員
日本家政学会 評議員
Awards (3):
2004 - (財)両備(]J3727[)園記念財団
1966 - (財)両備(]J3727[)園記念財団
1963 - (財)両備(]J3727[)園記念財団
Association Membership(s) (7):
日本咀嚼学会
, 日本食品科学工学会
, 日本家庭科教育学会
, 日本栄養食糧学会
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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