Rchr
J-GLOBAL ID:200901018466307593   Update date: Sep. 30, 2022

Kawabata Jun

カワバタ ジュン | Kawabata Jun
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): http://www.geocities.jp/junk2515/
Research field  (3): Molecular biochemistry ,  Bioorganic chemistry ,  Food sciences
Research keywords  (34): ポリフェノール ,  NMR ,  超遠隔相関 ,  大腸ガン ,  HCCリレー法 ,  α-アミラーゼ ,  抗酸化物性 ,  分子設計 ,  Caco-2 ,  キク科野菜 ,  INEPT ,  タンニン ,  マルターゼ ,  コンポジットパルス ,  水産食品 ,  リポソーム ,  DEPT C-Cリレー法 ,  酵素阻害剤 ,  ゴボウ ,  カフェオイルキナ酸 ,  DEPT ,  抗酸化性 ,  抗酸化物質 ,  脂肪酸 ,  β-グルクロニダーゼ ,  酵素阻害物質 ,  INEPTリレー法 ,  二次胆汁酸 ,  小腸グルコシダーゼ ,  遠隔C-C相関 ,  NMR ,  天然物化学 ,  食品機能化学 ,  Chemistry of Food Function Natural Product Chemistry NMR
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 食品中の生理活性成分の構造および機能解析
  • Structural and functional analysis of physiologically active food ingredients
Papers (85):
MISC (371):
Patents (14):
  • アポトーシス誘導能を有する組成物
  • アレルゲンの腸管透過抑制剤、アレルゲンの腸管透過抑制剤複合体、アレルゲンの腸管透過抑制剤またはその複合体を含む食品素材および予防・治療方法
  • 新規オリゴ糖、新規オリゴ糖を添加した食品、その製造方法、非う蝕性食品組成物、及びビフィズス菌増殖組成物
  • 新規化合物
  • グリコシダーゼ阻害剤
more...
Books (5):
  • ビギナーズ有機化学(第2版)
    化学同人 2013 ISBN:4759815392
  • DVD-ROM付 パソコンで見る動く分子事典 Windows Vista対応版-分子の三次元構造が見える・わかる (ブルーバックス)
    講談社 2007 ISBN:4062575620
  • ビギナーズ有機構造解析
    化学同人 2005 ISBN:4759809805
  • ビギナーズ有機化学
    化学同人 2000 ISBN:4759808582
  • パソコンで見る動く分子事典-デジタル3D分子データ集の決定版 (ブルーバックス)
    講談社 1999 ISBN:4062572664
Education (2):
  • 1977 - 1980 Hokkaido University
  • 1973 - 1977 Hokkaido University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • 農学博士 (北海道大学)
  • 農学修士 (北海道大学)
Work history (3):
  • 2002/08 - 現在 北海道大学 (連合)農学研究科(研究院) 教授
  • 1992/04 - 2002/07 Hokkaido University Faculty of Agriculture, Department of Bioscience and Chemistry
  • 1980/10 - 1992/03 Hokkaido University Faculty of Agriculture
Awards (2):
  • 2008/10 - 文部科学大臣発明奨励賞 新規オリゴ糖とその製造方法及び機能性
  • 1992/03 - 日本農芸化学会 農芸化学奨励賞 多量体構造を有する植物由来抗菌性中分子の精密構造解析
Association Membership(s) (5):
THE SOCIETY OF SYNTHETIC ORGANIC CHEMISTRY ,  The Nuclear Magnetic Resonance Society of Japan ,  JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  THE CHEMICAL SOCIETY OF JAPAN ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page