Ligand specificities to putative fat receptor candidates CD36 and GPR120 and licking behavior corresponding to the ligands in mice
(AChemS 2009 Annual Meeting XXXI 2009)
Importance of traditional umami tastefor next generation's foods
(Korean Society of Food Science and Nutrition (KFN) International Symposium 2009)
Education (4):
- 1980 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
- 1980 Kyoto University
- 1975 Kyoto University Faculty of Agriculture
- 1975 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
Doctor of Agriculture
Work history (2):
2015/04 - 現在 Ryukoku University Faculty of Agriculture, Department of Food Nutrition
- 2015/03 Kyoto University Graduate School of Agriculture, Division of Food Science and Biotechnology
Committee career (7):
2017/07 - 現在 一般社団法人和食文化国民会議 会長
2012/04 - 現在 京都大学白眉センター 伯楽会議委員
2012/04 - 現在 NPO法人日本料理アカデミー 理事
2012 - 現在 (公財)不二たん白研究振興財団 評議員
2000 - 現在 日本香辛料研究会 会長
1992 - 2003 日本栄養食糧学会 評議員
1990 - 日本農芸化学会 関西支部評議員
Show all
Awards (9):
2019/04 - 日本農学賞
2014/10 - 日本味と匂学会賞
2014/05 - 紫綬褒章
2012/05 - 飯島食品科学賞
2012/04 - 日本農芸化学賞
2009/05 - 日本栄養・食糧学会賞
2008/06 - 安藤百福賞
1990 - 農芸化学奨励賞
1987 - 朝日新聞学術奨励金
Show all
Association Membership(s) (7):
日本香辛料研究会
, 日本生化学会
, 日本栄養食糧学会
, 日本農芸化学会
, NPO法人日本料理アカデミー
, 一般社団法人和食文化国民会議
, THE JAPANESE ASSOCIATION FOR THE STUDY OF TASTE AND SMELL