Rchr
J-GLOBAL ID:200901031016094421   Update date: Apr. 17, 2024

Matsumoto Kiyoshi

マツモト キヨシ | Matsumoto Kiyoshi
Homepage URL  (1): http://www.kyushu-u.ac.jp
Research field  (3): Food sciences ,  Bioorganic chemistry ,  Analytical chemistry
Research keywords  (4): 化学計測・分析・食品機能学 ,  生物生産化学・生物有機化学 ,  Industrial Analytical Chemistry ,  Bioproduction Chemistry and Bioorganic chemistry
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 2001 - Basic Study on the Safty of Food
  • 2000 - 食の安全性に関する基盤研究
  • 1995 - 機能性物質のカプセル化と食品機能改善に関する研究
  • 1992 - 機能性食品成分の検索とその評価に関する研究
  • 1980 - バイオセンサーの開発に関する研究
Show all
MISC (284):
Books (16):
  • Anti-personnel Landmine Detection for Humanitarian Demining(共著)
    Springer 2009
  • 役にたつフローインジェクション分析(共著)
    医学評論社 2009
  • バイオセンサ・ケミカルセンサ事典(共著)
    テクノシステム 2007
  • 新・食品分析法(II)(共著)
    光琳 2006
  • ベーシック分析化学
    化学同人 2006
more...
Works (12):
  • 脂肪酸吸着フィルムにおける香気成分の収着動態の解明
    2004 -
  • 爆薬分子を超高感度で認識するバイオセンサの開発
    2002 -
  • Elucidation of the Sorption Behavior of Flavors on the Fatty Acid Adsorbed Films
    2002 -
  • Development of Biosensor with Ultra High Sensitivity for Explosive Molecules
    2002 -
  • 未利用資源の医療代替食品への創造的機能変換
    1999 - 2001
more...
Education (4):
  • - 1974 Kyushu University
  • - 1974 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1969 Kyushu University School of Agriculture
  • - 1969 Kyushu University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • ph.D (Kyushu University)
Work history (7):
  • 1989 - 2002 Kyushu University
  • 1989 - 2002 Kyushu University, Professor
  • 1978 - 1989 Kyushu University
  • 1978 - 1989 Kyushu University, Associate Professor
  • 1974 - 1978 Kyushu University
Show all
Committee career (3):
  • 2003 - 2004 日本農芸化学会 評議員
  • 1999 - 2001 日本食品科学工学会 理事
  • 1999 - 日本分析化学会 理事
Awards (2):
  • 2001 - 日本分析化学会FIA研究懇談会学術賞
  • 1987 - 日本農芸化学会奨励賞
Association Membership(s) (4):
日本栄養・食糧学会 ,  日本分析化学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page