Rchr
J-GLOBAL ID:200901032445152940
Update date: Jul. 19, 2024
OHKURA Shihoko
OHKURA Shihoko
Affiliation and department:
旧所属 熊本県立大学 環境共生学部 環境共生学科
About 旧所属 熊本県立大学 環境共生学部 環境共生学科
Search "旧所属 熊本県立大学 環境共生学部 環境共生学科"
Job title:
助手
Research field (2):
Food sciences
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (1):
調理科学
Research theme for competitive and other funds (4):
食品成分がラットの脂質代謝に及ぼす影響
食品成分がラットの免疫機能に及ぼす影響
Effect of Food components on Fat Metabolism of Rat
Effect of Food Components on Immune Function of Rat
MISC (33):
大学生の食生活の現状と食文化に対する意識について. 食生活研究会. 2004. 24; 34-39
A Akahoshi, K Koba, S Ohkura-Kaku, N Kaneda, C Goto, H Sano, T Iwata, Y Yamauchi, K Tsutsumi, M Sugano. Metabolic effects of dietary conjugated linoleic acid (CLA) isomers in rats. NUTRITION RESEARCH. 2003. 23. 12. 1691-1701
Antioxidant and anti-inflammatory effects of a diet supplemented with sesamin on hepatic ischemia-reper fusion injury in rats. Hepato-Gastroenterology. 2003. 50; 1609-1613
大倉 健一, 加来 志保子, 大司 麻利子, 立花 宏文, 山田 耕路. Sprague-Dawleyラットの免疫機能に及ぼす玄麦玄米酢摂食の効果(共著). 日本食品科学工学会誌. 2001. 48. 1. 14-19
Ken-ichi OHKURA, Shihoko KAKU, Mariko OHJI, Hirofumi TACHIBANA, Koji YAMADA. Dietary effect of Genbakugenmaisu on immune function of Sprague-Dawley rats. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2001. 48. 1. 14-19
more...
Books (1):
r-Linolenic acid modifies and immune indices in rats : dose-dependency and dietary interaction(共著)
r-Linoleic acid : Recent Advances in Biotechnology and Clinical Applications 2001
Professional career (2):
(BLANK) (Kyushu University)
(BLANK) (Kyushu University)
Association Membership(s) (5):
日本ビタミン学会
, 生物機能研究会
, 日本農芸化学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM