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J-GLOBAL ID:200901036127285333   Update date: Jan. 17, 2024

Arihara Keizo

アリハラ ケイゾウ | Arihara Keizo
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (2): http://food-kitasato.jp/http://topics.foodpeptide.com/
Research field  (3): Animal production science ,  Food sciences ,  Applied biochemistry
Research keywords  (4): 食品機能学 ,  応用微生物学 ,  食品科学 ,  Applied Microbiology and Applied Biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • 2000 - 食品由来の生理活性成分
  • 2000 - Bioactive components from Foods
  • 1988 - プロバイオティック乳酸菌の機能解析
  • 1988 - 微生物による畜産食品の品質制御
  • 1988 - Functionality of Probiotic Lactic Acid Bacteria
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MISC (71):
Patents (5):
  • 畜肉タンパク質由来の血圧降下ペプチド
  • ストレス性胃潰瘍予防作用を有する機能性食品素材又は飲食品
  • ヒト腸管由来の乳酸菌を利用した卵製品の製造方法
  • ヒト腸管由来のビフィズス菌を利用した卵製品の製造方法
  • 腸管由来の乳酸菌及びそれを利用した非加熱食肉製品
Books (17):
  • 機能性ペプチドの最新応用技術-食品・化粧品・ペットフードへの展開-
    シーエムシー出版 2009 ISBN:9784781301471
  • 食品のフレッシュ殺菌技術
    サイエンスフォーラム 2008
  • Meat Biotechnology
    Springer 2008
  • 水産物の色素 ~嗜好性と機能性~(水産学シリーズNo.158)
    恒星社厚生閣 2008
  • 食卵の機能と利用
    アイ・ケイコーポレーション 2008
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Education (4):
  • - 1985 Tohoku University
  • - 1985 Tohoku University AGRICULTURAL SCIENCE Graduate Course Animal Science
  • - 1983 Tohoku University Faculty of Agriculture
  • - 1983 Tohoku University Faculty of Agriculture Faculty of Animal Science
Professional career (1):
  • Doctor(Agricultural Science) (Tohoku University)
Work history (10):
  • 2008 - - マレーシア国民大学 客員教授
  • 2001 - 2007 Kitasato University
  • 2007 - - 株式会社フード・ペプタイド 代表取締役(兼務)
  • 2007 - - 北里大学獣医学部 教授
  • 1993 - 2001 Kitasato University
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Committee career (2):
  • 2000 - - 文部科学省科学技術政策研究所 専門調査員
  • 1993 - 日本食肉研究会 編集幹事
Awards (1):
  • 1991 - 日本畜産学会奨励賞
Association Membership(s) (10):
アメリカ食肉科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本乳酸菌学会 ,  日本食肉研究会 ,  アメリカ微生物学会(America Society for Microbiology) ,  アメリカ食品科学会(Institute of Food Technologists) ,  日本農芸化学会 ,  日本畜産学会 ,  American Meat Science Association
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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