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J-GLOBAL ID:200901038780889050
Update date: Sep. 07, 2022
Fujiwara Takayuki
フジワラ タカユキ | Fujiwara Takayuki
Affiliation and department:
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (2):
食品
, Food
Research theme for competitive and other funds (1):
- Application of natural resources from Mie prefecture
Papers (4):
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Fujiwara Takayuki, Kubo Tomoko. Suitability of Unripe Japanese Pear for Semi-Dried Fruit Processing. NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI. 2017. 64. 11. 533-541
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Takayuki Fujiwara, Tomoko Kubo, Eiji Yamazaki. Novel Dried Japanese Pear Fruit Prepared by Microwave Irradiation Pretreatment and Hot Air Drying. JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI. 2014. 61. 1. 27-33
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Takayuki Fujiwara, Tomoko Kubo, Yasushi Tsuchihashi. Measurement of lipid content in the dorsal muscle of silver seabream (Pagrus major) and the liver of black scraper (Thamnaconus modestus) using portable near-infrared spectrophotometers operating in short and long wavelength regions. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi. 2013. 60. 9. 490-497
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Hideo Aoki, Takashi Ishikawa, Takayuki Fujiwara, Takashi Atsumi, Hisayo Nishikawa, Chihiro Okamoto, Akira Komaru. Utility of shell-closing strength as the indicator of good health in breeding and culture management of Japanese pearl oyster Pinctada fucata. AQUACULTURE. 2010. 308. S115-S118
MISC (23):
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藤原孝之, 久保智子, 久保智子, 佐合徹, 山岡千鶴, 山岡千鶴, 山崎栄次, 近藤宏哉. Practical Application of Novel Semi-dried Fruit Prepared by Microwave Irradiation Pretreatment and Hot Air Drying. 日本食品科学工学会誌. 2020. 67. 6
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藤原孝之, 乾良充, 池永充伸, 小宮山誠一, 柳原哲司. Suitability of ‘Bartlett’ Pear and ‘Senryo’ Chinese Pear for Semi-Dried Fruit Processing. 日本食品科学工学会誌. 2020. 67. 10
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藤原孝之. マイクロ波処理と熱風乾燥による新規セミドライフルーツの開発. 日本食品科学工学会大会講演集. 2019. 66th
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藤原孝之, 佐合徹, 山岡千鶴, 久保智子, 近藤宏哉. Dried Grapes Prepared by Microwave Irradiation Pretreatment and Hot Air Drying. 日本食品科学工学会誌. 2015. 62. 10
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FUJIWARA Takayuki, AOKI Hideo, ISHIKAWA Takashi, ATSUMI Takashi, NISHIKAWA Hisayo, KAMIYA Naoaki, KOMARU Akira. Simple Selection of Pearl Oysters Pinctada fucata martensii with Strong Shell-closing Strength Using Near-infrared Spectroscopy. Aquaculture Sci. 2010. 58. 2. 253-259
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Patents (2):
-
ドライフルーツ、及びその製造方法
-
ペクチン、およびその製造方法
Education (1):
- - 1983 Chiba University Faculty of Horticulture
Professional career (1):
Work history (10):
- 2022/04 - 現在 中部大学 応用生物学部 食品栄養科学科 教授
- 2021/04 - 2022/03 三重県中央農業改良普及センター 普及企画室 企画情報課 主査
- 2018/04 - 2021/03 Mie Prefecture Industrial Research Institute
- 2011/04 - Mie Prefecture Industrial Research Institute
- 2008 - - 三重県工業研究所 医薬品・食品研究課 主幹研究員
- 2006 - - 三重県科学技術振興センター工業研究部医薬品・食品研究課 主幹研究員
- 2005 - 同上 主幹研究員
- 2000 - 2002 Mie Prefectural Science and Technology Promotion Center Agricultural Research Division
- 1990 - 1999 三重県農業技術センター生産環境部 研究員、主任研究員
- 1988 - 1989 三重県農業技術センター園芸部 技師
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Committee career (2):
- 2018/04 - 2020/03 日本食品科学工学会 授賞選考委員
- 2010 - 2014 - 近赤外研究会理事
Awards (6):
Association Membership(s) (2):
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