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J-GLOBAL ID:200901051763933158
Update date: Jan. 17, 2024
Maegawa Tetsuo
マエガワ テツオ | Maegawa Tetsuo
Homepage URL (1):
http://www.mate.pref.mie.jp/marc/
Research field (1):
Horticulture
Research keywords (10):
機能性成分
, カンキツ類
, 高品質
, わい性台木
, ナシ
, カキ
, 落葉果樹
, japanese pear
, kaki
, deciduous fruit tree
Research theme for competitive and other funds (3):
2005 - 2010 development of Value added improvement technology of the specialty using local resoueces( citorrus fruit),development of bath addtives.
2006 - 2009 東海地域における原油価格高騰対応施設園芸技術の開発
2005 - 2007 熊野古道特産品共同研究開発事業
MISC (7):
Ito Hisashi, Nishikawa Yutaka, Maegawa Tetsuo, Wada Kenji. Effect of Minimum Temperature on Budbreak and Subsequent Fruit Growth and Quality in Plastic House-grown 'Maekawa Jiro' Persimmon. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science. 2006. 75. 4. 337-343
Ito Hisashi, Nishikawa Yutaka, Maegawa Tetsuo, Wada Kenji. Comparison of Fruit Ripening of 'Maekawa Jiro' Persimmon Grown in the Plastic House and the Open Field. Journal of the Japanese Society for Horticultural Science. 2005. 第74巻、P261-267. 3. 261-267
カンキツ‘カラ’の果皮および果実搾汁粕中のフラボノイド類含有量の乾燥および加熱等処理による変化. 園芸学会雑誌. 2005. 第74巻別冊2、P563
カンキツ‘カラ’の果実各部位のフラボノイド含量および果皮又は果肉搾汁残さを添加した果汁の味覚. 園芸学会雑誌. 2004. 第73巻別冊2、P108
促成栽培カキ‘前川次郎’における加温期間中の最低気温の違いが生育と品質に及ぼす影響(第2報)開花後. 園芸学会雑誌. 2002. 第71巻別冊1、P90
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Books (1):
Characteristics of a New Japanese Pear Cultivar ́Fukusui`.
Acta Hort.587,ISHS 2002
Education (1):
- 1972 Shizuoka University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
学士(農学) (静岡大学)
Work history (7):
2006 - - 総括研究員兼園芸研究課長
2005 - 総括研究員兼園芸グループリーダー
2002 - 2004 総括研究員兼室長
1996 - 2001 主幹研究員,
1991 - 主任研究員
1986 - 1990 研究室長
Mie Prefecture Agricultural Research Institute Chief Researcher
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Association Membership(s) (3):
日本気象学会東海支部
, 園芸学会東海支部
, 園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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For details, see here
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