Rchr
J-GLOBAL ID:200901052617401957
Update date: Jun. 12, 2024
Hashimoto Hiroyuki
ハシモト ヒロユキ | Hashimoto Hiroyuki
Affiliation and department:
Job title:
Assistant to the President(In charge of regional cooperation) professor
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (1):
食品衛生
Papers (4):
-
Norihiro KOBAYASHI, Yuko TSUCHIYA, Sokichi TAKAGI, Jin YOSHIDA, Kaori OOKUBO, Ken-ichi KITAHARA, Akiko SAKAMOTO, Teruaki KINOSHITA, Fumi NAKANO, Hiroyuki HASHIMOTO, et al. Identification of Error Factors in Data Analysis of Sample Chromatograms by GC/MS Target Screening Analysis for Pesticides in Drinking Water Samples. Journal of Environmental Chemistry. 2023
-
Hongo Takeshi, Hashimoto Hiroyuki, Hayashi Chieko, Ishii Toshiyasu, Tsuruoka Noriko. Detection method for wheat DNA and survey of wheat contamination in commercial powdered spices. Japanese Journal of Food Chemistry and Safety. 2015. 22. 3. 154-162
-
Junko Sajiki, Yasuyuki Hasegawa, Hiroyuki Hashimoto, Yuuki Makabe, Fumio Miyamoto, Ryoko Yanagibori, Jeongsoo Shin, Yasushi Shimidzu, Tatsuya Morigami. Determination of bisphenol A (BPA) in plasma of hemodialysis patients using three methods: LC/ECD, LC/MS, and ELISA. Toxicology Mechanisms and Methods. 2008. 18. 9. 733-738
-
T Nagata, E Ashizawa, H Hashimoto. Simultaneous determination of residual fourteen kinds of beta-lactam and macrolide antibiotics in bovine muscles by high-performance liquid chromatography with a diode array detector. JOURNAL OF THE FOOD HYGIENIC SOCIETY OF JAPAN. 2004. 45. 3. 161-164
MISC (52):
-
橋本 博之, 豊崎 緑, 橋本 ルイコ, 草原 紀子, 田中 智子, 中里 みさ子, 藤浪 裕士, 金谷 敦子, 長濱 裕介, 鈴木 和広, et al. 揮発性有機化合物2-エチル-1-ヘキサノールが検出された公共建築物における機械換気を用いた室内濃度低減効果について. 千葉県衛生研究所年報. 2021. 68. 57-62
-
Kubota Hiroki, Yasunaga Megumi, Ujike Akemi, Kawahara Rumiko, Kuninaka Natsuko, Nakama Yukitoshi, Koja Ayuko, Terami Shoko, Tatebe Chiye, Tada Atsuko, et al. Estimation of daily intakes of food additives using market basket method in adults (2011-2013). Japanese Journal of Food Chemistry and Safety. 2017. 24. 3. 94-104
-
Survey of Allergenic Substances in Foods in Chiba Prefecture (Fiscal Years 2004-2014). 2016. 57. 6. 213-221
-
Hashimoto Hiroyuki, Hongo Takeshi, Hayashi Chieko, Nakamura Kazuhiro, Nakanishi Kiyoko, Ikeda Megumi, Adachi Reiko, Akiyama Hiroshi, Teshima Reiko, Yano Takeo. A method for the detection of shrimp/prawn and crab DNAs to identify allergens in dried seaweed products. 日本食品化学学会誌. 2015. 22. 1. 1-10
-
橋本 博之, 本郷 猛, 林 千恵子. A method for the detection of shrimp/prawn and crab DNAs to identify allergens in dried seaweed products. 日本食品化学学会誌. 2015. 22. 1. 1-10
more...
Education (1):
- 1989 - 1993 Ibaraki University
Work history (19):
- 2024/04 - 現在 Mimasaka University Faculity of Human Life Sciences Department of Food Science Assistant to the President(In charge of regional cooperation) professor
- 2023/04 - 現在 岡山県立津山東高校 食物調理科 非常勤講師
- 2023/04 - 現在 Mimasaka University Faculity of Human Life Sciences Department of Food Science professor
- 2022/04 - 2023/03 Chiba Prefectural Institute of Public Health
- 2022/04 - 2022/09 Shukutoku University
- 2019/04 - 2022/03 Chiba Prefectural Institute of Public Health
- 2020/03 - 2020/03 千葉県庁 疾病対策課 副主幹
- 2018/04 - 2019/03 Chiba prefectural institute of public health Division of virology and medical zoology
- 2017/04 - 2018/03 Chiba prefectural institute of public health
- 2014/04 - 2017/03 Chiba Prefectural Institute of Public Health
- 2016/04 - 2016/09 Shukutoku University
- 2009/04 - 2013/03 Chiba Prefectural Institute of Public Health
- 2003/04 - 2008/03 Chiba Prefectural Institute of Public Health
- 2002/10 - 2003/03 Chiba Prefectural Institute of Public Health
- 2002/04 - 2002/09 千葉県血清研究所 技術課 研究員
- 2001/04 - 2002/03 千葉県血清研究所 製造部製造第1科 研究員
- 2000/04 - 2001/03 千葉県血清研究所 管理部品質管理室 技師
- 1998/04 - 2000/03 千葉県血清研究所 研究開発部 技師
- 1993/04 - 1998/03 千葉県血清研究所 製造部製造第1科 技師
Show all
Committee career (14):
- 2024/06 - 現在 津山市 津山市環境政策審議会委員
- 2024/04 - 現在 大学コンソーシアム岡山 地域貢献委員会委員
- 2024/04 - 現在 公益社団法人 日本食品衛生学会 学会活性化委員会中国・四国ブロック長
- 2021/06 - 現在 公益社団法人日本食品衛生学会 庶務幹事
- 2021/06 - 現在 公益社団法人日本食品衛生学会 学会活性化委員会副委員長
- 2021/06 - 現在 公益社団法人日本食品衛生学会 編集委員
- 2013/03 - 現在 公益社団法人日本食品衛生学会 学会活性化委員
- 2009/04 - 現在 かび毒研究連絡会 集会役員
- 2024/06 - 2025/03 公益社団法人日本食品衛生学会 学会賞等選考委員会委員
- 2021/06 - 2022/03 公益社団法人日本食品衛生学会 学会賞等選考委員会委員
- 2019/10 - 2019/10 公益社団法人日本食品衛生学会 第115回学術講演会実行委員
- 2017/11 - 2017/11 公益社団法人日本食品衛生学会 第113回学術講演会実行委員
- 2015/10 - 2015/10 公益社団法人日本食品衛生学会 第18回特別シンポジウム実行委員
- 2007/04 - 2008/03 公益社団法人日本食品衛生学会 ホームページ委員
Show all
Awards (5):
- 2023/03 - 千葉県 千葉県知事表彰
- 2022/02 - 千葉県公衆衛生学会 第60回千葉県公衆衛生学会優秀演題 新型コロナウイルス感染症対策における間仕切りの有効性について
- 2016 - 地方衛生研究所全国協議会関東甲信静支部 平成28年度地方衛生研究所全国協議会関東甲信静支部長賞
- 2016 - Japanese Society of Food Chemistry 11th Paper Award A method for the detection of shrimp/prawn and crab DNAs to identify allergens in dried seaweed products
- 2014 - 9th Best Paper Award Development of PCR primers designed for sensitive detection of genetically modified potato DNA in processed foods.
Association Membership(s) (4):
Japanese Society of Public Health
, かび毒研究連絡会
, JAPANESE ASSOCIATION OF FORENSIC SCIENCE AND TECHNOLOGY
, JAPANESE SOCIETY FOR FOOD HYGIENE AND SAFETY
Return to Previous Page