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J-GLOBAL ID:200901052853765242   Update date: Oct. 25, 2024

Sakai Hitomi

サカイ ヒトミ | Sakai Hitomi
Affiliation and department:
Job title: Others(describe your title)
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (3): 食品衛生学 ,  食品科学 ,  生理活性物質
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2021 - 2025 食品の新機能開拓と革新的食中毒予防の開発
  • 2000 - 2010 多核Trichomonas foetus細胞の出現機構の解析
  • 2000 - 2010 Mechanism of the apearance of multinucleated Trichomonas foetus
  • ラッパウニ体腔液に由来するレクチンの探索と応用について
Papers (11):
MISC (17):
Books (3):
  • 月刊「HACCP」
    鶏卵肉情報センター 2024
  • 細胞の吸着制御技術
    情報技術協会 2024
  • 食品機械装置
    ビジネスセンター社 2024
Lectures and oral presentations  (7):
  • 小麦粉由来の大腸菌付着抑制成分を利用した細菌を付着させない新しい食中毒予防
    (第45回日本食品微生物学会学術総会 2024)
  • 小麦粉由来アラビノキシランの大腸菌付着抑制効果について~非生物素材表面へのF65の影響~
    (第44回日本食品微生物学会学術総会 2023)
  • 身の回りの素材に対する小麦粉由来アラビノキシランの大腸菌付着抑制効果について
    (第43回日本食品微生物学会学術総会 2022)
  • 小麦由来アラビノキシランの抗菌スペクトル
    (第40回日本食品微生物学会学術総会 2019)
  • 調理器具素材への大腸菌の付着を抑制する小麦粉の成分の同定
    (第39回日本食品微生物学会総会 2018)
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Education (3):
  • 2015 - 2020 The University of Tokushima Graduate School of Nutrition and Bioscience
  • - 1994 The University of Tokushima
  • - 1994 The University of Tokushima Graduate School, Division of Nutrition Nutrition
Professional career (2):
  • Master(Nutrition) (The University of Tokushima)
  • 栄養学博士 (徳島大学)
Work history (9):
  • 2018/04 - 現在 The University of Tokushima
  • 2016/04 - 2017/03 The University of Tokushima
  • 2009/04 - 2016/03 The University of Tokushima Institute of Socio-Arts and Sciences
  • 2004/04 - 2009/03 The University of Tokushima Faculty of Integrated Arts and Sciences
  • 1994/04 - 2004/03 The University of Tokushima Faculty of Integrated Arts and Sciences
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Awards (1):
  • 2017/10 - Japanese Society of Food Microbiology 第38回 日本食品微生物学会学術総会 優秀発表賞(ポスター発表) 調理器具素材への大腸菌の付着を抑制する小麦粉の成分について
Association Membership(s) (2):
The Japanese Society of Food & Nutrition ,  Japanese Society of Food Microbiology
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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