Rchr
J-GLOBAL ID:200901060808994667   Update date: Aug. 05, 2022

Matsuno Ryuichi

マツノ リュウイチ | Matsuno Ryuichi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (2): Food sciences ,  Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (6): 生体成分分離工学 ,  生体触媒工学 ,  食品工学 ,  Separation engineering of bioproduct ,  Biocatalyst Engineering ,  Food engineering
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2005 - 2010 食品工学
  • 2005 - 2010 Food Engineering
MISC (99):
Books (10):
  • Effects of swelling pressure of resin and complex formation with a counter-ion on the apparent distribution coefficient of a saccharide onto a cation-exchange resin.
    Bioseparation Engineering (Proceedings held in Nikko, Japan) 1999
  • Enzymatic Synthesis of Edible Surfactants from Food Ingredients.
    Enzyme Engineering 1998
  • 中鎖脂肪酸ナトリウムの表面吸着特性と腸管からの親水性物質吸収促進能との関係
    「食品工学5-洗浄・殺菌工学、食品工学-(化学工学シンポジウムシリーズ59)」、化学工学会食品工学特別研究会編 1997
  • 「食品工業における科学・技術の進歩(VII)」(液状脂質の粉末化)
    日本食品科学工学会編、光琳 1996
  • Caltivation of yeast cells by air-Solid Fluidized bed fermentor
    3rd International Conference on Bioreactor and Bioprocess Fluid Dynamics. Mechanical Engineering Publication 1993
more...
Works (2):
  • 高機能性脂質食品素材物質の開発に関する基盤的研究
    1998 -
  • Development of lipid-basedfood materials with high functionality
    1998 -
Education (4):
  • - 1967 Kyoto University
  • - 1967 Kyoto University Graduate School, Division of Engineering
  • - 1962 Kyoto University Faculty of Engineering
  • - 1962 Kyoto University Faculty of Engineering
Professional career (1):
  • Doctor of Engineering
Committee career (3):
  • 1996 - 1997 日本食品科学工学学会 理事
  • 1991 - 1996 日本食品保蔵科学会 理事
  • 1989 - 1990 日本農芸化学会 理事,関西支部 支部長
Association Membership(s) (9):
日本包装学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  アメリカ化学会 ,  日本食品科学工学学会 ,  日本生化学会 ,  日本化学会 ,  日本生物工学会 ,  化学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page