Rchr
J-GLOBAL ID:200901062259726046
Update date: Oct. 17, 2010
Terayama Makoto
テラヤマ マコト | Terayama Makoto
Affiliation and department:
Job title:
Director
Research field (1):
Marine/Aquatic life sciences
Research keywords (7):
エキス成分
, 食品加工
, 鮮度保持
, Extractives
, Food Preservation
, Food Processing
, Quality of Fish(Freshness)
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2009 - 水産生物に対する初期餌料及び機能性成分の影響
- Diet and functionality element of fishery
MISC (4):
Patents (4):
-
魚の活けしめ血抜き方法
-
活魚の保持方法
-
Method of instant killing and bleeding of fish
-
Method of fixing live fish
Works (14):
-
活けしめ脱血の効果
-
ストレスによる魚・エビに対する品質への影響
-
シート状食品の開発
-
煮汁等の加工副産物を利用したエキス製品の開発
-
過熱蒸気処理装置による水産加工品の開発
more...
Education (4):
- - 2003 旧東京水産大学 水産学研究科 食品生産学
- - 2003 Tokyo University of Fisheries Graduate School, Division of Fisheries Food Science and Technology
- - 1981 旧東京水産大学 水産学部 食品生産化学
- - 1981 Tokyo University of Fisheries Faculty of Fisheries Chemistry of Food Processing
Professional career (1):
- Doctor of Philosopy (*Tokyo University of Fisheries*)
Work history (8):
- 1998 - 2001 Miyazaki Prefectural Fisheries Experimental Station
- 2001 - - 宮崎県水産試験場漁業加工部食品加工科 科長
- 1994 - 1998 Miyazaki Prefectural Fisheries Experimental Station
- 1992 - 1993 宮崎県農政水産部南那珂農林振興局農政課水産係 主任技師
- 1991 - 1992 宮崎県庁農政水産部水産課日南駐在 技師
- 1989 - 1991 Miyazaki Prefectural Fisheries Experimental Station
- 1987 - 1989 宮崎県庁農政水産部水産課構造改善係 技師
- 1984 - 1986 中部飼料(株)水産事業部研究課大井川試験場 技師
Show all
Awards (1):
Association Membership(s) (4):
日本食品保蔵学会
, 日本水産学会
, Japan Association of Food Preservation Scientists
, The Japanese Society of Fisheries Science
Return to Previous Page