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J-GLOBAL ID:200901062259726046   Update date: Oct. 17, 2010

Terayama Makoto

テラヤマ マコト | Terayama Makoto
Affiliation and department:
Job title: Director
Research field  (1): Marine/Aquatic life sciences
Research keywords  (7): エキス成分 ,  食品加工 ,  鮮度保持 ,  Extractives ,  Food Preservation ,  Food Processing ,  Quality of Fish(Freshness)
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2009 - 水産生物に対する初期餌料及び機能性成分の影響
  • Diet and functionality element of fishery
MISC (4):
Patents (4):
  • 魚の活けしめ血抜き方法
  • 活魚の保持方法
  • Method of instant killing and bleeding of fish
  • Method of fixing live fish
Works (14):
  • 活けしめ脱血の効果
  • ストレスによる魚・エビに対する品質への影響
  • シート状食品の開発
  • 煮汁等の加工副産物を利用したエキス製品の開発
  • 過熱蒸気処理装置による水産加工品の開発
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Education (4):
  • - 2003 旧東京水産大学 水産学研究科 食品生産学
  • - 2003 Tokyo University of Fisheries Graduate School, Division of Fisheries Food Science and Technology
  • - 1981 旧東京水産大学 水産学部 食品生産化学
  • - 1981 Tokyo University of Fisheries Faculty of Fisheries Chemistry of Food Processing
Professional career (1):
  • Doctor of Philosopy (*Tokyo University of Fisheries*)
Work history (8):
  • 1998 - 2001 Miyazaki Prefectural Fisheries Experimental Station
  • 2001 - - 宮崎県水産試験場漁業加工部食品加工科 科長
  • 1994 - 1998 Miyazaki Prefectural Fisheries Experimental Station
  • 1992 - 1993 宮崎県農政水産部南那珂農林振興局農政課水産係 主任技師
  • 1991 - 1992 宮崎県庁農政水産部水産課日南駐在 技師
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Awards (1):
  • 2001 - 日本水産学会技術賞
Association Membership(s) (4):
日本食品保蔵学会 ,  日本水産学会 ,  Japan Association of Food Preservation Scientists ,  The Japanese Society of Fisheries Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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