Rchr
J-GLOBAL ID:200901064121157485   Update date: Sep. 28, 2022

SHIRAISHI MIKIO

シライシ ミキオ | SHIRAISHI MIKIO
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Research field  (2): Horticulture ,  Plant genetics and breeding
Research keywords  (10): レスベラトロール ,  アントシアニン色素 ,  アミノ酸 ,  有機酸 ,  糖 ,  生食用 ,  ブドウ ,  quality traits ,  breeding ,  grape
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2006 - 2010 温暖多雨地帯における施設ブドウ育種
  • 2006 - 2010 Studies on table grape breeding in Japan
Papers (1):
MISC (31):
Books (1):
  • Grape(HORTICULTURE IN JAPAN:pp 42-50)
    Nakanishi Printing Co.,Ltd 2006 ISBN:4879740675
Lectures and oral presentations  (19):
  • ブドウ黄緑色品種‘イタリア’から赤色品種‘紅高’が枝変わりで生じたメカニズム
    (平成20年度園芸学会秋季大会 2008)
  • 温暖化に対応したブドウ品種の開発(講演)
    (平成19年度果樹推進部会研究会(気候温暖化に対応できる果樹における品種開発の現状) 2007)
  • ブドウにおける品種変遷と果皮アントシアニンプロフィールとの関係(講演)
    (気候温暖化平成18年度現地研究会(I-I系) 2006)
  • ブドウ新品種‘シャインマスカット’
    (平成16年度園芸学会春季大会 2004)
  • カキ新品種‘貴秋’
    (平成16年度園芸学会春季大会 2004)
more...
Education (1):
  • - 1994 Kyushu University
Professional career (1):
  • ブドウ遺伝資源の品質関連形質の評価に関する研究 (九州大学)
Work history (4):
  • 2002 - 2006 (独)果樹研究所ブドウ・カキ研究拠点 育種チーム
  • 2006 - - 福岡県農業総合試験場果樹部 ぶどう指定試験地(主任)
  • 1998 - 2002 Fukuoka Agricultural Research Center
  • 1995 - 1998 福岡県南筑後地域農業改良普及センター 果樹花卉係
Association Membership(s) (2):
日本ブドウワイン学会 ,  園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page