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J-GLOBAL ID:200901066410957646   Update date: Feb. 01, 2024

Uno Kazuaki

ウノ カズアキ | Uno Kazuaki
Affiliation and department:
Other affiliations (2):
  • Nagoya Women's University  Faculty of Health and Science Department of Health and Nutrition 
  • 社会福祉法人 江南市社会福祉協議会  理事
Homepage URL  (1): https://www.researchgate.net/profile/Kazuaki_Uno
Research field  (4): Food sciences ,  Marine/Aquatic life sciences ,  Aquaculture ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 水産食品安全学 ,  水産食品学 ,  Cookery Science ,  Fisheries Science ,  Pharmacokinetics
Research theme for competitive and other funds  (13):
  • 2007 - 2008 キチン調製過程におけるエビ殻残留抗菌剤の消長
  • 2007 - 2008 Effect of chitin extraction treatment on the residual antimicrobials in shrimp shells
  • 2006 - 2008 Pharmacokinetics and residues of oxytetracycline and oxolinic acid in vannamei shrimp (Penaeus vannamei) and the effect of cooking on the residues
  • 2002 - 2004 Pharmacokinetics and residues of oxytetracycline and oxolinic acid in black tiger shrimp (Penaeus monodon) and the effect of cooking on the residues
  • 1998 - 2000 Oxytetracycline residues in tissues of kuruma prawn (Penaeus japonicus) and the effect of cooking procedures on the residues
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Papers (38):
MISC (19):
Books (4):
  • 新・図解食品学実験(共著)
    株式会社みらい 2003 ISBN:4860150244
  • Recent Advances in Marine Biotechnology Vol. 5(Immunobiology and Pathology)Parmacokinetic Study of Drugs Against Vibriosis in Cultured Fish
    Science Publishers, Inc. 2000 ISBN:1578080916
  • 図解 食品学実験 (共著)
    株式会社みらい 1998 ISBN:4944111436
  • Pharmacokinetics and bioavailability of oxytetracycline in cultured yellowtail (Seriola Quinqueradiata).
    Disease in Asian Aquaculture 1995
Lectures and oral presentations  (11):
  • 避難所機能の強化取組事例紹介
    (文部科学省「学校施設の防災セミナー」 2015)
  • バナメイエビにおけるオキシテトラサイクリンのバイオアベイラビリティ
    (平成21年度日本水産学会春季大会(東京海洋大学) 2009)
  • 養殖エビにおける残留抗菌剤の調理加工による消長
    (日本調理科学会平成21年度大会(同志社女子大学) 2009)
  • キチン調製過程におけるエビ殻残留オキシテトラサイクリンの消長
    (平成19年度日本水産学会大会(東京海洋大学) 2007)
  • キチン調製に伴う養殖バナメイエビ殻に残留するオキシテトラサイクリンの消長
    (第21回キチン・キトサンシンポジウム(神戸国際会議場) 2007)
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Works (1):
  • Antimicrobial Agents Residue in Black Tiger Shrimp
    2002 - 2005
Education (3):
  • 1991 - 1994 Mie University Bioresources Graduate Course Applied Bioscience and Biotechnology
  • 1984 - 1986 Mie University
  • 1979 - 1983 Mie University
Professional career (2):
  • Doctor (Philosophy) (Mie University)
  • Master (Fisheries) (Mie University)
Work history (11):
  • 2022/04 - 現在 名古屋女子大学 健康科学部 健康栄養学科 非常勤講師(食品学基礎実験、食品学I実験)
  • 2020/04 - 現在 名古屋文理大学 短期大学部 非常勤講師(食品学総論、食品学各論、食品学実験)
  • 2017/06 - 現在 江南市社会福祉協議会 理事
  • 2017/04 - 2022/03 Aichi Konan College
  • 2019/04 - 2019/09 Mie University Faculty of Bioresources
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Committee career (20):
  • 2022/03 - 2025/03 扶桑町 地方創生総合戦略審議会 会長
  • 2022/03 - 2023/03 扶桑町 総合計画審議会 会長
  • 2018/03 - 2021/03 扶桑町 地方創生総合戦略審議会 会長
  • 2018/05 - 2020/03 江南市図書館運営委員会 会長
  • 2018/04 - 2019/03 江南市教育委員会 北部中学校運営協議会委員
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Awards (3):
  • 2020/11 - 文部科学大臣表彰(短期大学教育功労)
  • 2013/09 - 厚生労働大臣表彰(栄養士養成功労)
  • 2011/09 - 愛知県知事表彰(栄養士養成功労)
Association Membership(s) (5):
日本食品化学学会 ,  日本調理科学会 ,  日本魚病学会 ,  日本食品衛生学会 ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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