Rchr
J-GLOBAL ID:200901066914468727   Update date: Jan. 17, 2024

Shingai Tomio

シンガイ トミオ | Shingai Tomio
Homepage URL  (1): http:www.nrgs.ac.jp
Research field  (5): Oral medicine ,  Clinical pharmacy ,  Physiology ,  Rehabilitation science ,  Neuroscience - general
Research keywords  (5): 嚥下障害 ,  のど越し ,  味覚 ,  嚥下 ,  oral physiology
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 味覚刺激による嚥下障害改善に関する研究
  • のど越しの感覚と評価に関する研究
  • 嚥下誘発の神経機構に関する研究
  • Mechanism of initiation of reflex swallowing
  • Research for Food Animal Protein Resources
Show all
MISC (96):
Books (17):
  • 舌のほかにおいしさを感じるところはありますか?、咀嚼の本ー噛んで食べることの大切さー(共著)
    口腔保険協会 2006
  • 枝豆とビール,ブックレット新潟大学41新潟発「食べる」(共著)
    新潟日報事業社 2005
  • ビールの最初の一杯はおいしいけれど、だんだん苦くなるのはなぜ?,味のなんでも小事典(共著)
    講談社ブルーバックス 2004
  • 「のどごし」って何?,味のなんでも小事典(共著)
    講談社ブルーバックス 2004
  • 基礎歯科生理学第4版(共著)
    医歯薬出版 2003
more...
Works (4):
  • ペプタイドの味覚修飾作用に関する生理学的研究
    2003 -
  • Physiological study of taste properties of peptides
    2003 -
  • 食資源動物の科学
    1997 - 2001
  • Research for Food Animal Protein Resources
    1997 - 2001
Education (2):
  • - 1967 Niigata University Faculty of Science
  • - 1967 Niigata University Faculty of Science
Professional career (1):
  • Ph.D.
Work history (7):
  • 1981 - 1982 Florida State Univ. Research associate
  • 1973 - 1977 Akita University, Lecturer
  • 1967 - 1973 Niigata University, Research Assistant
  • 海外研修(アメリカ合衆国、フロリダ州立大学)
  • Niigata University Graduate School of Medical and Dental Sciences
Show all
Association Membership(s) (4):
日本摂食・嚥下リハビリテーション学会 ,  The Society of Swallowing and Dysphagia of Japan ,  The Japanese Association for Study of Taste and Smell ,  The Japanese Physiological Society of Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page