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J-GLOBAL ID:200901075338762303
Update date: Jan. 06, 2024
Tsuchida Yasuhisa
ツチダ ヤスヒサ | Tsuchida Yasuhisa
Affiliation and department:
Job title:
Vice Director
Homepage URL (1):
http://www.pref.wakayama.lg.jp/prefg/070109/gaiyou/011/011.htm
Research field (2):
Horticulture
, Plant genetics and breeding
Research keywords (6):
炭水化物
, 細胞壁
, 育種
, 水分生理
, ウメ
, Japanese apricot stress
Research theme for competitive and other funds (6):
Papers (15):
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Fumikazu Akamatsu, Noriaki Jomura, Yasuhisa Tsuchida, Yukari Igi, Yuri Hisatsune, Satoko Teramoto, Akiko Fujita, Osamu Yamada. Effect of water deficit stress during fruit cultivation on the carbon stable isotopes of organic acids in Japanese apricots and liqueur prepared from these fruits. Isotopes in environmental and health studies. 2023. 1-12
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Yasuhisa Tsuchida, Jomura Noriaki. Effect of irrigation amount on flower bud growth and fruit set in Japanese apricot 'Nanko'. The Horticulture Journal. 2020. 89. 5. 525-529
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Yasuhisa Tsuchida. Effect of maturity and after-ripening on the formation of gel in the syrup made from Japanese apricot ‘Suiko’ fruits. 2019. 247. 101-106
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Identification of the Factors Raising β-carotene Content in Japanese Apricot ‘Toko’ Pulp and Application to the Processed Products. BULLETIN OF THE WAKAYAMA PREFECTURAL EXPERIMENT STATIONS OF AGRICULTURE, FORESTRY AND FISHERIES. 2018. 6. 79-85
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Yasuhisa Tsuchida, Hiroshi Yakushiji. Effect of High Temperature and Drought Stress on Carbohydrate Translocation in Japanese Apricot 'Nanko' Trees. HORTICULTURE JOURNAL. 2017. 86. 3. 311-316
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MISC (28):
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沼口孝司, 北村祐人, 北村祐人, 武田知明, 武田知明, 下村友季子, 綱木海成, 柏本知晟, 島津康, 菱池政志, et al. Breeding of Japanese Apricot (Prunus mume Sieb. et Zucc.) ‘Seishu’. 和歌山県農林水産試験研究機関研究報告(Web). 2021. 9
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土田 靖久. 異なる梱包方法が海外輸出中ウメ果実の品質に及ぼす影響. 農流技研会報. 2017. 312. 312. 13-16
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土田 靖久. ウメ樹体内の貯蔵炭水化物の動態について. 和歌山の果樹. 2015. 66. 12. 7-9
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Influence of Light Condition and Soil Type on Aroma, Bitter and Functional Components of Processed Ume Liqueur in Japanese Apricot (Prunus mume Sieb.et Zucc.) 'Nanko'. 2015. 110. 7. 489-495
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土田 靖久. 果実の加工(5) 梅干しについて. 食品と容器. 2015. 56. 216-221
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Lectures and oral presentations (14):
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ウメ‘翠香’果実の熟度および追熟日数が加工品中の品質成分含量に及ぼす影響
(園芸学会平成29年度春季大会 2017)
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ウメ‘橙高’果実のカロテノイド含有率を高める要因
(園芸学会平成27年度春季大会 2015)
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ウメ‘南高’の貯蔵養分の形態変化
(園芸学会平成26年度秋季大会 2014)
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4種類の土壌型における施肥窒素のウメ‘南高’樹体への吸収及び溶脱特性
(園芸学会平成23年度秋季大会 2011)
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ウメ‘南高’の時期別貯蔵養分蓄積特性と次年度生育への利用
(園芸学会平成22年度秋季大会 2010)
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Education (3):
- 2001 - 2004 Hiroshima University Graduate School of Biosphere Science
- 1993 - 1995 Kobe University Graduate School of Agricultural Science
- 1989 - 1993 Kobe University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
Work history (9):
- 2022/04 - 現在 和歌山県果樹試験場うめ研究所 副所長
- 2021/04 - 2022/03 和歌山県 果樹試験場 うめ研究所 主任研究員
- 2015/04 - 2019/03 和歌山県果樹試験場うめ研究所 主任研究員
- 2014/04 - 2015/03 和歌山県果樹試験場うめ研究所 主査研究員
- 2006/04 - 2012/03 Wakayama Research Center of Agriculture, Forestry and Fisheries, Fruit Tree Experiment Station, Laboratory of Japanese apricot
- 2004/04 - 2006/03 Wakayama Research Center of Agriculture, Forestry and Fisheries, Fruit Tree Experiment Station, Laboratory of Japanese apricot
- 1999/04 - 2004/03 独立行政法人 農業技術研究機構 果樹研究所 ブドウ・カキ研究部 研究員
- 1998/04 - 1999/03 Wakayama Research Center of Agriculture, Forestry and Fisheries, Fruit Tree Experiment Station
- 1995/04 - 1998/03 和歌山県西牟婁地域農業改良普及センター 技師
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Association Membership(s) (1):
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