Rchr
J-GLOBAL ID:200901082470736830   Update date: Sep. 22, 2022

Abe Makoto

アベ マコト | Abe Makoto
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (6): 酵素 ,  タンパク質 ,  食品 ,  Enzyme ,  Protein ,  Food
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2000 - マイタケプロテアーゼによるドウ粘弾性の変化に関する研究
  • 1998 - 小麦粉製パン性に与えるトリテケール(ライ小麦)の影響とその製パン性に於ける トリテケールの役割の基礎研究(共同研究)
  • 1992 - トウモロコシのシスタチンの分子クローニングとその食品開発への応用(継続)
  • 1991 - トウモロコシのシスタチンの分子クローニングとその食品開発への応用
  • 1982 - 種子貯蔵タンパク質(ツェイン)の構造と機能に関する食品化学的研究
Papers (31):
more...
MISC (2):
Books (8):
  • 新・櫻井 総合食品事典 (編集委員・分担執筆)
    同文書院 2012
  • 食の科学と生活(共著)
    建帛社 2011
  • 学習院教養新書11生活紀行(共著)
    学校法人学習院 1997
  • Food Emulsifiers : Chemistry, Technology, Functional Properties and Applications (共著)
    Elsevier Science Publishers 1989
  • 食品・栄養・薬学のための蛋白質の修飾(共訳)
    学会出版センター 1984
more...
Education (4):
  • 1973 - 1978 The University of Tokyo
  • - 1978 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agricultural Science Agricultural Chemistry
  • 1968 - 1970 The University of Tokyo
  • - 1970 The University of Tokyo Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (2):
  • Master(Agriculture) (The University of Tokyo)
  • Doctor(Agriculture) (The University of Tokyo)
Work history (18):
  • 1998 - 現在 Gakushuin Women's College
  • 2002 - 2016 Japan Women's University
  • 2002 - 2006 Meiji University Graduate School
  • 2002 - 2006 Meiji University Graduate School, Part-time Lecturer
  • 2001 - 2003 Meiji University
Show all
Association Membership(s) (3):
日本家政学会 ,  学習院女子大学学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page