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J-GLOBAL ID:200901082683743440   Update date: Oct. 01, 2022

Muramoto Koji

ムラモト コウジ | Muramoto Koji
Homepage URL  (1): http://db.tohoku.ac.jp/whois/detail/7698c11d9263b515e676d91d70b8f41f.html
Research field  (3): Applied biochemistry ,  Food sciences ,  Marine/Aquatic life sciences
Research keywords  (12): アミノ酸 ,  糖鎖認識 ,  食品機能 ,  レクチン ,  ペプチド ,  タンパク質 ,  amino acid ,  sugar recognition ,  food function ,  lectin ,  peptide ,  protein
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1992 - 1992 タンパク質資源の有効利用
  • 1992 - 1992 Utilization of protein resources
  • 1982 - 1982 レクチンの構造と機能
  • 1982 - 1982 タンパク質の構造と機能の相関
  • 1982 - 1982 Structure and Function of lectins
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MISC (544):
Patents (8):
  • 過剰蛍光試薬のクエンチング方法
  • ヘビ毒筋壊死因子阻害剤
  • マベガイの良質真珠層形成に有用な,蛋白質,遺伝子,プラスミド,組換えベクター,形質転換体,プライマー,並びにマベガイの選別方法
  • カルシウム結晶化阻害剤
  • 過剰蛍光試薬のクエンチング方法
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Books (6):
  • Antitumor potential and other emerging medicinal properties of natural compounds
    Springer 2013 ISBN:9789400762138
  • Antitumor potential and other emerging medicinal properties of natural compounds
    Springer 2013 ISBN:9789400762138
  • 大豆の機能と科学
    朝倉書店 2012
  • 大豆の機能と科学
    朝倉書店 2012
  • 生物化学実験法 52 レクチン研究法
    学会出版センター 2007
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Lectures and oral presentations  (54):
  • Preparation and characterization of rice bran proteins as functional materials
    (Korean Society of Food Science and Technology, 77th Annual Meeting and International Symposium 2010)
  • Modulating effects of food lectins on the intestinal functions.
    (2010 International Chemical Congress of Pacific Basin Societies 2010)
  • Preparation and characterization of rice bran proteins as functional materials
    (Korean Society of Food Science and Technology, 77th Annual Meeting and International Symposium 2010)
  • Modulating effects of food lectins on the intestinal functions.
    (2010 International Chemical Congress of Pacific Basin Societies 2010)
  • Development of functional materials from protein resources
    (宮城大学・ロイヤルメルボルン工科大学第1回ジョイント・シンポジウム 2009)
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Works (24):
  • 魚類レクチンの分子家系と生物機能の統合的解析
    2005 - 2008
  • 魚類レクチンの分子家系と生物機能の統合的解析
    2005 - 2008
  • 食品の安全性及び機能性に関する総合研究
    2004 - 2006
  • 食品の安全性及び機能性に関する総合研究
    2004 - 2006
  • 食品の安全性及び機能性に関する総合研究
    2000 - 2006
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Education (4):
  • - 1979 Tohoku University
  • - 1979 Tohoku University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1974 Tohoku University Faculty of Agriculture
  • - 1974 Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • Ph. D. (Tohoku University)
Work history (13):
  • 2001 - 2017 Tohoku University Graduate School of Life Sciences
  • 1999 - 2001 Tohoku University Graduate School of Agricultural Science
  • 1995 - 1999 Tohoku University Faculty of Agriculture
  • 1995 - 1999 Tohoku University
  • 1992 - 1995 Tohoku University Faculty of Agriculture
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Committee career (58):
  • 2016 - 2017 日本学術振興会 特別研究員等審査会専門委員及び国際事業委員会書面審査員・書面評価委員
  • 2016 - 2017 日本学術振興会 特別研究員等審査会専門委員及び国際事業委員会書面審査員・書面評価委員
  • 2013 - 2016 日本農芸化学会 倫理委員会委員
  • 2013 - 2016 日本農芸化学会 倫理委員会委員
  • 2013 - 2015 日本学術振興会 科学研究費委員会専門委員
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Awards (6):
  • 1999 - 日本水産学会進歩賞
  • 1999 - 日本水産学会進歩賞
  • 1987 - 第3回二宮善基記念賞
  • 1987 - 第3回二宮善基記念賞
  • 1985 - 日本分析化学会奨励賞
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Association Membership(s) (18):
韓国食品科学栄養学会 ,  日本食品科学工学会第58回大会 ,  日本水産学会東北支部 ,  日本食品科学工学会 ,  日本生化学会 ,  American Chemical Society ,  日本水産学会 ,  日本分析化学会 ,  日本農芸化学会 ,  韓国食品科学栄養学会 ,  日本食品科学工学会第58回大会 ,  日本水産学会東北支部 ,  日本食品科学工学会 ,  日本生化学会 ,  American Chemical Society ,  日本水産学会 ,  日本分析化学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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