Rchr
J-GLOBAL ID:200901088966174474   Update date: Dec. 15, 2020

Ueno Yuki

Ueno Yuki
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (3): 栄養機能化学 ,  oxidative stress ,  食品機能化学
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • -
  • -
Papers (23):
more...
MISC (1):
  • Takanori Tsuda, Yuki Ueno, Toshikazu Yoshikawa, Hitoshi Kojo, Toshihiko Osawa. Microarray profiling of gene expression profile of human adipocytes in response to anthocyanins. Biochemical Pharmacology. 2006. 71. 8. 1184-1197
Patents (1):
  • グルタチオン-S-転移酵素の発現促進剤および発現促進用食品組成物
Lectures and oral presentations  (6):
  • 酸化食用油によるインスリンシグナル伝達抑制と細胞死誘導
    (日本農芸化学会2019年度大会 2019)
  • 水溶解メラニンによるマスト細胞の活性化抑制
    (第89回日本衛生学会学術総会 2019)
  • 朝食主食パターン別朝食摂取の有無による食物摂取状況と身体の酸化ストレス度との検討
    (第29回日本疫学会学術総会 2019)
  • 合成メラニンによるがん細胞増殖及び遊走の抑制
    (第91回日本生化学大会(京都) 2018)
  • 酸化食用油による神経細胞死誘導機構
    (日本農芸化学会2018年度大会(名古屋) 2018)
more...
Education (2):
  • 1999 - 2002 Nagoya University
  • 1997 - 1999 Kyoto University Division of Applied Life Sciences
Work history (2):
  • 2020/11 - 現在 Aichi Gakuin University Faculty of Psychological and Physical Science, Department of Health and Nutritional
  • 2008/04 - 2020/10 Aichi Gakuin University Faculty of Psychological and Physical Science, Department of Health and Nutritional
Association Membership(s) (4):
日本農芸化学会 ,  日本肥満学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page