Rchr
J-GLOBAL ID:200901090005240490   Update date: Aug. 10, 2022

Wakayama Mamoru

ワカヤマ マモル | Wakayama Mamoru
Affiliation and department:
Job title: Professor
Other affiliations (1):
Research field  (3): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Applied microbiology
Research keywords  (1): food and nutritional chemistry, microbial engineering, applied biochemistry
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2007 - 2008 牛乳をベースとする新規機能性調味液の製造法の開発
Papers (97):
Patents (2):
  • 発酵物およびその製造方法
  • D-アミノアシラーゼ及びそれを用いたD-アミノ酸の製造方法
Books (5):
  • Marine Microorganism: An Underexplored Source of l-Asparaginase (Advances in Food and Nutrition Research)
    ELSEVIER 2016
  • Enzymes in Food and Beverage Processing (Enzymes in Flavors and Food Additives)
    CRC Press 2016 ISBN:9781482221282
  • 生命科学1 Life Science 生物個体から分子へ
    コロナ社 2012
  • D-AMINO ACIDS A New Frontier In Amino Acid and Protein Research Practical Methods and Protocols
    Nova Biomedical Books 2008
  • 生命体の科学と技術
    培風館 2006
Lectures and oral presentations  (116):
  • L-アミノ酸エステラーゼによる血管拡張作用ペプチド(Trp-His)の酵素合成に関する研究
    (日本農芸化学会関西支部第502回講演会 2018)
  • 超好熱アーキア由来ホモセリン酸脱水素酵素に見出した新奇な補酵素結合様式
    (日本農芸化学会関西支部第502回講演会 2018)
  • L-アミノ酸エステラーゼによる血管拡張作用ペプチド(Trp-His)の酵素合成に関する研究
    (日本生物工学会九州支部 沖縄大会 2017)
  • Streptomyces thermodiastaticus由来耐熱性キチナーゼに関する研究
    (日本生物工学会九州支部 沖縄大会 2017)
  • 発酵食品から分離したLactococcus lactis subsp. SK1由来α-アミラーゼの諸性質の検討
    (日本生物工学会九州支部 沖縄大会 2017)
more...
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture
Association Membership(s) (3):
"Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry " ,  "The Society for Biotechnology, Japan" ,  Japanese Society for Marine Biotechnology
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page