Rchr
J-GLOBAL ID:200901090079791897   Update date: Jun. 05, 2020

Tsuchimoto Mutsuyosi

ツチモト ムツヨシ | Tsuchimoto Mutsuyosi
Affiliation and department:
Job title: 教授,学部長
Research field  (3): Marine/Aquatic life sciences ,  Aquaculture ,  Food sciences
Research keywords  (6): Food Science and Natritional Chemistry ,  Fisheries Chemistry ,  Fisheries in General ,  食品科学・栄養科学 ,  水産化学 ,  水産学一般
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 魚類の筋タイプに関する研究
  • 魚筋肉の鮮度に関する研究
  • 養殖魚の肉質改善
  • Study on muscle fiber type in fish muscle
  • Study of freshness in fish muscle
Show all
MISC (57):
Books (2):
  • 魚類の死後硬直(水生学シリーズ)
    恒星社厚生閣 1991
  • 養殖魚の価格と品質(水産学シリーズ)
    恒星社厚生閣 1990
Works (6):
  • チョウザメの肉質評価に関する研究
    2000 -
  • Study on estimation of flesh texture in Sturgeon
    2000 -
  • 運動飼育による養殖トラフグの肉質改善に関する研究
    1998 -
  • Study on improvement of flesh texture in cultured tiger puffer using swimming exercise
    1998 -
  • 日本・韓国の養殖マダイの肉質に関する研究
    1988 - 1993
more...
Education (2):
  • - 1963 Nagasaki University
  • - 1963 Nagasaki University
Professional career (1):
  • Doctor(Medical Science) (Nagasaki University)
Work history (8):
  • 1978 - 1984 Nagasaki University
  • 1978 - 1984 Nagasaki University, Associate Professor
  • 1973 - 1978 Kwassui Women's Junior College
  • 1973 - 1978 Kwassui Woman's Junior Collage, Associate Professor
  • 1968 - 1973 Nagasaki University
Show all
Committee career (2):
  • 1988 - 日本水産学会 シンポジウム企画委員
  • 1986 - 日本栄養食糧学会 支部評議員
Association Membership(s) (4):
日本食品衛生学会 ,  日本公衆衛生学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page