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J-GLOBAL ID:200901094007468361   Update date: Mar. 26, 2024

KAKITA Hirotaka

カキタ ヒロタカ | KAKITA Hirotaka
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Applied biochemistry
Research keywords  (3): 藻類学 ,  糖質化学 ,  酵素化学
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2022 - 2025 微生物物質が促進する海藻栄養塩吸収に関わる鍵酵素群解明とその水圏環境浄化への利用
  • 2019 - 2022 Algal metabolic change caused by substances derived from adherent coexisting microorganisms and its application to hydrosphere environmental purification
  • 2018 - 2022 Application of X-ray computed tomography on coral skeletal climatology
  • 2016 - 2019 微生物由来物質が誘発する海藻タンパク質発現変動の解明と水圏環境浄化への利用の研究
  • 2013 - 2016 The identification of epiphytic bacteria on seaweed and effects of microbial products on algal growth
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Papers (56):
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Patents (1):
  • 塩水中の栄養塩類の濃度低減処理水およびその製造方法
Books (2):
  • 機能性糖質素材の開発と食品への応用II
    シーエムシー出版 2013 ISBN:9784781308234
  • Recent Advances in MARINE BIOTECHNOLOGY, volume 9 Biomaterials and Bioprocessing.
    Science Publishers, Inc. 2003 ISBN:1578082846
Lectures and oral presentations  (81):
  • 紅藻類オゴノリ科オゴノリの成長と栄養塩吸収への培養温度と窒素化学形態の影響
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
  • 緑藻類スジアオノリに含まれるヒアルロニダーゼ阻害活性成分の分子量分布と組成
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
  • 褐藻類クロメとノコギリモクのエタノール抽出画分中のヒアルロニダーゼ阻害活性
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
  • 緑藻類ヒトエグサに含まれるアンジオテンシン変換酵素阻害活性成分
    (日本農芸化学会2024年度大会 2024)
  • 紅藻類オゴノリ科海藻ツルシラモの栄養塩吸収能の評価
    (第96回日本生化学会大会 2023)
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Education (2):
  • - 2007 Kyoto University 農学研究科 食品生物科学専攻
  • - 1986 Tokyo Metropolitan University Graduate School of Science Department of Chemistry
Professional career (1):
  • 博士(農学) (京都大学)
Work history (2):
  • 2016/04 - 現在 日本大学 文理学部化学科 教授
  • 1994/10 - 2016/03 国立研究開発法人産業技術総合研究所 四国センター 主任研究員
Committee career (4):
  • 2017/01 - 現在 日本応用藻類学会 運営企画幹事
  • 2014/04 - 2016/12 日本応用藻類学会 学会誌編集委員会副編集委員長
  • 2015/04 - 2016/03 日本農芸化学会 日本農芸化学会中四国支部支部参与
  • 2013/04 - 2015/03 日本農芸化学会 日本農芸化学会中四国支部支部参与
Association Membership(s) (3):
日本農芸化学会 ,  日本応用藻類学会 ,  日本生化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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