Rchr
J-GLOBAL ID:200901094315083047   Update date: Jan. 17, 2024

Higashimoto Minoru

ヒガシモト ミノル | Higashimoto Minoru
Affiliation and department:
Research field  (3): Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Healthcare management, medical sociology
Research keywords  (6): utirity of yogurt ,  stress and obesity ,  biological role of metallothionein ,  antioxidation of food materials ,  Physiological role of metallothionein ,  Mutagenicity of Food
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 1997 - 生活習慣病の発症に及ぼすストレスの影響
  • 1987 - メタロチオネインの生理的役割に関する研究
  • Study on Physiological Role of Metallothionein
  • Study on Mutagenicity of Soy Sauce Treated with nitrite
Papers (36):
MISC (22):
Books (3):
  • 「栄養科学シリーズ NEXT食品衛生学 食べ物と健康 第3版」(共著)
    講談社 2011
  • 「栄養科学シリーズ NEXT 食品衛生学 第2版」 (共著)
    講談社 2004
  • 「栄養科学シリーズNEXT食品衛生学」 (共著)
    講談社 1999
Works (2):
  • 高脂肪食摂取とストレスによる脂質代謝因子の変動
    2004 -
  • Antimutagenicity of teas
    2000 -
Education (4):
  • - 1973 The University of Tokushima
  • - 1973 The University of Tokushima Graduate School, Division of Nutrition
  • - 1971 The University of Tokushima Faculty of Medicine School of Nutrition
  • - 1971 The University of Tokushima Faculty of Medicine
Professional career (2):
  • (BLANK)
  • (BLANK)
Association Membership(s) (4):
日本食品衛生学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本環境変異原学会 ,  日本薬学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page