Rchr
J-GLOBAL ID:200901095869930180   Update date: Jun. 09, 2020

Sekiyama Yasuyo

セキヤマ ヤスヨ | Sekiyama Yasuyo
Affiliation and department:
Job title: Visiting Researcher
Homepage URL  (2): http://www.naro.affrc.go.jp/nfri-neo/introduction/chart/0501/index.htmlhttp://www.naro.affrc.go.jp/english/nfri/organization/04analytical_science_division/01/index.html
Research field  (1): Bioorganic chemistry
Research keywords  (4): MRI ,  Metabolomics ,  NMR ,  Natural product chemistry
Papers (40):
  • 関山恭代. NMRで農産物・食品を見る~NMRメタボロミクスとMRI画像解析の活用例~. オレオサイエンス. 2019. 19. 3. 109-116,86-87
  • Kimoto-Nira Hiromi, Moriya Naoko, Nogata Yoichi, Sekiyama Yasuyo, Toguchi Yutaka. Fermentation of Shiikuwasha (Citrus depressa Hayata) pomace by lactic acid bacteria to generate new functional materials. INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. 2019. 54. 3. 688-695
  • Ishihara Satoru, Inaoka Takashi, Nakamura Toshihide, Kimura Keitarou, Sekiyama Yasuyo, Tomita Satoru. Nuclear magnetic resonance- and gas chromatography/mass spectrometry-based metabolomic characterization of water-soluble and volatile compound profiles in cabbage vinegar. JOURNAL OF BIOSCIENCE AND BIOENGINEERING. 2018. 126. 1. 53-62
  • Trivittayasil Vipavee, Tsuta Mizuki, Kasai Satoshi, Matsuo Yosuke, Sekiyama Yasuyo, Shoji Toshihiko, Aiyama Ryoko, Kokawa Mito, Sugiyama Junichi. Classification of 1-methylcyclopropene treated apples by fluorescence fingerprint using partial least squares discriminant analysis with stepwise selectivity ratio variable selection method. CHEMOMETRICS AND INTELLIGENT LABORATORY SYSTEMS. 2018. 175. 30-36
  • Uwadaira Yasuhiro, Sekiyama Yasuyo, Ikehata Akifumi. An examination of the principle of non-destructive flesh firmness measurement of peach fruit by using VIS-NIR spectroscopy. HELIYON. 2018. 4. 2
more...
MISC (58):
  • 早川文代, 風見由香利, 関山恭代, 関山恭代, 矢野裕之. Quality evaluation study on the gluten-free rice breads. 農研機構研究報告 食品研究部門(Web). 2019. 3. 9-17 (WEB ONLY)
  • 池羽田晶文, 関山恭代. NMR-NIRヘテロ相関解析による非破壊果実糖度検量モデルの構造解明. 日本分析化学会年会講演要旨集. 2018. 67th. 361
  • 田中福代, 飯島陽子, 風見由香利, 上平安紘, 関山恭代, 岡崎圭毅, 池羽田晶史, 早川文代. 品種・貯蔵条件を異にするモモの香気成分プロファイルおよび官能特性の解析. 日本食品科学工学会大会講演集. 2017. 64th. 88
  • 池羽田晶文, 上平安紘, 関山恭代. 近赤外による果実の糖度推定のメカニズム:NMR-NIRスペクトル相関解析による理解. 日本分析化学会年会講演要旨集. 2017. 66th. 76
  • 田中福代, 山根崇嘉, 上平安紘, 庄司俊彦, 蔦瑞樹, 李鵬, 関山恭代, 三代浩二, 岡崎圭毅. モモ収穫後の香気成分の変化 非破壊分析による追跡. 日本土壌肥料学会講演要旨集. 2016. 62. 260
more...
Lectures and oral presentations  (2):
  • 品種・貯蔵条件を異にするモモの香気成分プロファイルおよび官能特性の解析
    (日本食品科学工学会大会講演集 2017)
  • NMRメタボリックプロファイリングを利用した野菜ジュース中における乳酸菌の発酵特性解析
    (日本農芸化学会大会講演要旨集(Web) 2016)
Professional career (1):
  • Ph, D. (Tokyo Institute of Technology)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page